AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın AKP’lilerin sosyal medya hesaplarında “etik kurallara uyacağım” ve “milli hesap” anlamına gelen işaretleri kullanacağını duyurmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu işaretleri kullanan bazı hesapların kendisine yönelik hakaret ve tehdit içeren paylaşımlarını deşifre etti. Kaftancıoğlu, “Etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım” dedi

Kaftancıoğlu: “Etik kurallara uymak işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor”

AKP, geçtiğimiz günlerde 12 maddeden oluşan sosyal medya etik kuralları yayınlamıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamada “Profilinde, bu işaretleri (Yeşil daire ve Türk Bayrağı) kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz. Limitim dolana kadar takipte bulunacağım. Yeşil daire etik kurallara uyacağım, Türk Bayrağı milli hesap” ifadelerini kullanmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Mahir Ünal’ın talimatıyla profillerine söz konusu işaretleri koyarak etik kurallara uyacağını ve milli hesap olduğunu kabul eden AKP’lilere ait bazı hesapların hakaret ve tehdit içeren mesajlarını paylaştı. AKP’li Mahir Ünal’a da çağrıda bulunan Kaftancıoğlu, “Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer. Haksızlık olmasın arkadaşlara. Unutmadan; etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım” dedi.

“YARISINDAN ÇOĞUNDA NEFRET SÖYLEMİ, CİNSİYETÇİ HAKARETLER, KÜFÜRLER VAR”

CHP’li Kaftancıoğlu, Halk TV’de Enver Aysever, Mustafa Hoş ve Ceyda Karan’ın sunduğu Gazeteciler Masası programında da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yaşamın her alanında kadınlara dönük cinsiyetçi saldırıların artması apayrı bir gerçeklik. Erkek egemen bakışın bu ülkede ne kadar hakim olduğunun göstergesi. Yeşil noktalarla etik kurallara uyalım deniyor. Etik ilkelere noktalarla değil etik ilkelere inanılarak uyulur. Orada milli hesaplar denilerek belirli yapıların birbirlerini tanıması açısından bir formulasyon yaratılmış. Bu kurallar söylenildiği zaman değil asıl yapıldığı, uygulandığı zaman kıymetli olur. Çünkü sözde etik kuralları uyduğunu söyleyen hesapların yarısından çoğunda nefret söylemi, cinsiyetçi hakaretler, küfürler var.”

(ANKA)