CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Ataşehir ve Kadıköy Belediyeleri'nin çalışmalarını yerinde inceledi. Kaftancıoğlu, "İktidarın beş maske bile dağıtamadığı bir alanda belediyelerimiz bütün ihtiyaç sahiplerinin derdine derman oluyor" dedi

Kaftancıoğlu: İktidarın 5 maske bile dağıtamadığı bir alanda belediyelerimiz derman oluyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, salgın sürecinde sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket eden CHP’li belediyelere gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor. Kaftancıoğlu, ilçe başkanları ve il yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde Ataşehir ve Kadıköy Belediyeleri'nin çalışmalarını yerinde inceleyerek belediyelerin salgın sürecinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Kaftancıoğlu, iktidarın tüm engellemelerine rağmen CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye ve yurttaşlara hizmet vermeye devam edeceğini belirterek “Bu süreçte tüm yurtta CHP’li ilçe belediyelerimiz ve büyükşehir belediyelerimiz olağanüstü bir performans ile çalışıyor. Hem de bütün bu çalışmaları, iktidarın engellemelerine rağmen olukça başarılı bir şekilde yapıyorlar. Bu süreçte ziyaretlerimi, salgın sürecinde büyük bir özveriyle çalışan, aynı sağlık emekçileri gibi kendi yaşamlarını riske atarak büyük sorumluluk alan belediye çalışanlarımıza teşekkür etmek için gerçekleştiriyorum. İstanbullu yurttaşlarımız, belediye personellerimizin emekleri ile bu süreci rahat bir şekilde atlatmaya çalışıyorlar. İktidarın beş maske bile dağıtamadığı bir alanda belediyelerimiz bütün ihtiyaç sahiplerinin derdine derman oluyor. Belediyelerimiz tüm engellemelere rağmen halkçı zihniyet ve hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

kaftancioglu-iktidarin-5-maske-bile-dagitamadigi-bir-alanda-belediyelerimiz-derman-oluyor-731730-1.

AŞEVİNDE 10 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK DAĞITILIYOR

Kaftancıoğlu'nun ilk durağı Ataşehir oldu. Kaftancıoğlu, İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte, gıda kolisi yardımının yapıldığı Afet Koordinasyon Merkezi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere çalışmalarına devam eden Maske Dikim Merkezi ve salgın sürecinde halka ücretsiz sıcak yemek hizmeti veren Ataşehir Belediyesi Aşevi’ni ziyaret etti.

Çalışmalarla ilgili Kaftancıoğlu’na bilgi veren Ataşehir Belediyesi yetkilileri, şunları aktardı: “Salgın döneminde çalışmalarımızda hız kesmedik, aksine daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladık. Talepleri karşılamak ve her haneye ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Salgın öncesi de çalışmaya devam eden bir aşevimiz vardı. Olağan dönemde burada yaklaşık 4 bin kişilik sıcak yemek yapılırken, salgın sürecinde bu sayıyı 10 bin seviyelerine çıkardık. Aynı zamanda salgın sürecinde hijyeni sağlamak amacıyla yıkanabilir metal kaplar yerine kullan at kaplar kullanmaya başladık. Bu süreçte antibakteriyel olma özelliğine sahip maskelerimizin üretimine de devam ediyoruz. Günde yaklaşık 3 bin maske üretebilme kapasitemiz var. Salgın süreci boyunca ise yaklaşık 60 bin maskenin yapımını gerçekleştirdik. Oldukça fazla gıda kolisi talebi alıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin taleplerine en kısa sürede olumlu dönüş yapıyoruz. Kolilerimizin dağıtımını Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi’nden gerçekleştiriyoruz."

TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ SGK'LILARA ÜCRETSİZ

İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun Ataşehir’deki son durağıysa Türkan Saylan Tıp Merkezi oldu. Ziyarete rehberlik eden Başhekim Oktay Nesimi Yılmaz tıp merkezinin faaliyetleriyle ilgili olarak ‘’Tıp merkezimiz 2009 yılında açıldı. Biz burada ihtiyaç sahiplerine özel hastaneyle eşdeğer bir hizmet sunuyoruz. SGK’lı olan tüm yurttaşlar hizmetlerimizden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor” dedi.

kaftancioglu-iktidarin-5-maske-bile-dagitamadigi-bir-alanda-belediyelerimiz-derman-oluyor-731734-1.

BÜTÜNCÜL BİR HİZMET ANLAYIŞI

Kaftancıoğlu, Ataşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Kadıköy Belediyesi’ne geçerek İlçe Başkanı Ali Narin ve Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile bir araya geldi. Kaftancıoğlu, Kadıköy’deki ziyaretlerine usta aşçıların ihtiyaç sahiplerine gönüllü olarak yemek hizmeti verdiği Kadıköy Belediyesi Khalkedon Fenerbahçe Sosyal Tesisi’nden başladı.
Khalkedon Fenerbahçe’nin çalışma alanı hakkında konuşan Gastronomi Yazarı Ebru Erke “Biz burada gönüllü şeflerimiz ve gönüllü yurttaşlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek üretiyoruz. Her gün İstanbul’un dört bir yanından projemize destek vermek istediğini belirten onlarca telefon alıyoruz. Böylesi zor bir dönemde dayanışma ağının büyümesi oldukça mutluluk verici” diye konuştu.

Kaftancıoğlu’nun bir sonraki durağı ise sinema sanatının gelişmesini, korunmasını ve aktarılmasını sağlamak amacıyla yapımı tamamlanan ancak salgın dolayısıyla açılışı henüz gerçekleştirilemeyen Kadıköy Belediyesi Sinematek oldu. Sinematek’in faaliyetleri hakkında bilgi veren yetkililer “Burası yalnızca Sinematek değil aynı zamanda sinema evi olacak. 150 kişilik oldukça kaliteli bir sinema salonumuz var. Güçlü bir sinema arşivi oluşturuyoruz. Genç sinemacılara ve sinema sanatı hakkında çalışmalar sürdürenlere yönelik faaliyetlerimiz de olacak" dedi.

Kaftancıoğlu ziyaretlerini yapımı tamamlanan Göztepe Alzheimer Merkezi ile sonlandırdı. Merkezin faaliyetleri hakkında Kaftancıoğlu’nu bilgilendiren belediye yetkilileri “Burası Kadıköy bünyesindeki ikinci alzheimer merkezi. Burası alzheimer merkezi olmasının yanı sıra kadınlara, çocuklara engellilere de hizmet verecek bir merkez olarak tasarlandı. Zemin katı oyun merkezi olarak planladık. Burada, anne bizden destek aldığı müddetçe çocuk da bizim gözetimimizde olacak. Multidisipliner ve bütüncül bir sosyal hizmet anlayışımız var. Daha önce biz hizmetleri birimlerimizde tek tek yapıyorduk; belediye başkanımız sayesinde tek çatı altında buluştuk” bilgisini verdi.