CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye’de sadece İstanbul değil inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta ilk günden değil 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O hak teslimini yapmak zorundayım” dedi.

Kaftancıoğlu: İstanbul seçimlerinin mimarı Kılıçdaroğlu’dur

CHP Hamburg Birliği, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” başlıklı bir panel düzenledi. Panele, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ile çok sayıda siyasi isim katılırken, Alevi Dernek temsilcileri, Sendika temsilcileri, STK Başkanları, Spor Dernek Başkanları ve İYİ Parti’den temsilciler katılım sağladı.

Panelde konuşma yapan Kaftancıoğlu, “Önümüzdeki seçimler; iktidar değişikliğinden ziyade, yüzüncü yılına yaklaştığımız cumhuriyetimizin gelecek yüzyılını kurtarma seçimleri vizyon değiştirme, vizyon geliştirme ve bu topraklarda demokrasiyi yerleştirme hangi siyasi iktidar bundan sonra gelirse gelsin bir daha bu topraklarda böyle karanlık dönemlerin yaşanmasını önleme seçimidir. Yani sadece bugünü kurtarma değil, hep beraber geleceği kurmak, yeniden inşa etme ve hep birlikte kurtarma seçimleridir" dedi.

"OTORİTER BİR YÖNETİMİ, DEMOKRASİ YOLUYLA GÖNDERECEĞİZ"

"Otoriter bir yönetimi, demokrasi yoluyla göndereceğiz. O nedenledir ki bana on yıla yakın ceza verip siyasi yasaklı hale getiriyorlar" diyen Kaftancıoğlu, "O nedenledir ki 16 milyon İstanbulluya hizmet eden belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ceza vererek siyasi yasaklı hale getirmek istiyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

"Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler. Bu bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye’de sadece İstanbul değil inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta ilk günden değil 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O hak teslimini yapmak zorundayım. Biz Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bu söylediğim sürecinde inanarak gereken katkıyı hep birlikte sizin de sayenizde verebildiysek ne mutlu.”

NAZLIAKA: "AKP'NİN ARTIK BİR İNANDIRICILIĞI KALMAMIŞ"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise şunları söyledi:

"Nereye gitsek şu kelimeyi duyuyoruz. ‘Kurtarın bizi’ diyorlar, kurtarın bizi. İşte o yüzden artık gün değişim günüdür. Onun için her ne kadar birileri tırnaklarını geçirip o koltuklara tutunmaya çalışsa da ‘yolcudur Abbas, bağlasan durmaz’... Sahada en çok şunu görüyoruz değerli arkadaşlar, AKP'nin artık bir inandırıcılığı kalmamış. Anlatacak yeni bir hikayesi, verecek yeni bir vaadi kalmamış.

Bir tarafta; eşitlik mücadelesi verenler var, diğer tarafta ise ben eşitliğe inanmıyorum diyenler var. Bir tarafta kadına yönelik şiddetle samimi olarak mücadele edenler, sırf bunun için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini hayata geçirip 7/24 faaliyet gösteren bir çağrı merkezi kurarak tüm şiddet mağduru kadınlara ve istismara uğrayan çocuklara ve onların ailelerine ücretsiz hukuki destek, ücretsiz psikolojik danışmanlık desteği ve CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde barınma ihtiyacının, burs ihtiyacının karşılanması gibi konularda hizmet veren bir Cumhuriyet Halk Partisi ve bir millet masası var. Diğer tarafta ise İstanbul Sözleşmesi'ni bir gecede fesheden ve kadınların can simidi olmasına rağmen İstanbul Sözleşmesi'ni asla ve asla yürürlükteyken de uygulamaya koymayan maddelerini yerine getirmeyen bir iktidar var.”

(ANKA)