CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 7 yıl önceki tweetleri nedeniyle aldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

Kaftancıoğlu’na 7 yıl önceki tweetleri nedeniyle verilen 9 yıllık ceza onandı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun geçmiş yıllarda attığı tweetler nedeniyle aldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

2012-2017 yılları arasındaki sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmişti.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından usul ve esas yönünden isabetli bulundu. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere onandı.

Kaftancıoğlu'na ceza veren mahkeme İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Akın Gürlek, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi başkanıyken Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’i 2013 Newroz’undaki konuşmaları nedeniyle yargıladı. Yargılamanın sonunda Demirtaş’a 4 yıl 8 ay, Önder’e 3,5 yıl hapis cezası vermişti.

KAFTANCIOĞLU'NDAN İLK MESAJ

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, hakkındaki hapis cezasının onanması ardından Twitter hesabından yaptığı ilk açıkmada manidar bir göndermede bulundu. Kaftancıoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 1 yıl önce bugün, İstanbul seçimlerini kazandıklarını hatırlattı.

KAFTANCIOĞLU'NUN AVUKATI: YARGITAY SÜRECİ BAŞLAYACAK

Kararla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Kaftancıoğlu'nun avukatı Doğuşcan Aydın Aygün "23 Haziran’ın ilk haftası duruşma yapıldı, yıldönümünde İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karara yönelik istinaf taleplerimiz gerekçesiz reddedildi. Temyiz yolu açık, Yargıtay süreci başlayacak" diye yazdı.

"DEĞİL 17 YIL 27 YIL BİLE VERSELER YİNR HAKİKATİ SÖYLERİM"

Kaftancıoğlu kararından adliye önünde şu açıklamayı yapmıştı:

"Söylediklerimi teşvik ve tahrik olarak algılamak insanları kine sürüklemektir. Cumhurbaşkanına hakaret; kimi zaman bağlarından koparılarak, kimi zaman da söylediklerimin suç olarak algılanması iddia makamı tarafından ifade edilerek gerçeklerden uzaklaşılmıştır. Değil 17 yıl 27 yıl bile ceza verseler yine hakikati söylerim. Sizler de hakikati arayın, ona yaklaştığınızda özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. Bu hakikat hepimizi özgürleştirecek. Emin olduğun en temel gerçek özgürlüğü ve yaşamayı bağımsız olarak savunmaktır."