CHP örgütlerinin Türkiye’nin dört bir yanına astırdığı ‘’128 Milyar Dolar Nerede‘’ afişleri ise ’Cumhurbaşkanlığına hakaret’ suçu kapsamında toplatılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Kaftancıoğlu, “Ne zamandır soru sormak suç oldu?  Biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına bu soruları sormaya devam edeceğiz” dedi.

Kaftancıoğlu’ndan '128 milyar dolar nerede?' afişlerinin kaldırılmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP örgütleri tarafından asılan ‘’128 Milyar Dolar Nerede’’ afişlerinin Cumhurbaşkanına hakaret suçu sayılarak toplatılması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında 128 Milyar doların hesabını sormaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Kaftancıoğlu, ‘’Ne zamandır soru sormak suç oldu? Hakaretin olmadığı, tehdittin olmadığı, iftiranın olmadığı bu pankartlarımız gece yarısı operasyonları ile hukuksuz bir şekilde ve suç işlenerek kaldırılıyor. Suç nedir biliyor musunuz? Suç, 1 Nisan günü vatandaşa yalan söyleyerek bütün billboardları “gönül belediyeciliği kazandı” afişleriyle dolduranların yaptığıdır. CHP olarak bizlere ne yaparsanız yapın biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına bu soruları sormaya devam edeceğiz‘’ dedi.

2019 başından 2020 Kasım ayına kadar buharlaşan yaklaşık 128 Milyar Dolarlık Merkez Bankası Rezervi, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş ancak kayıp rezervin akıbetine yönelik sorulan sorulara iktidar tarafından yanıt verilememişti. CHP örgütlerinin Türkiye’nin dört bir yanına astırdığı ‘’128 Milyar Dolar Nerede‘’ afişleri ise ’Cumhurbaşkanlığına hakaret’ suçu kapsamında toplatılmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, yaşanan gelişmeler üzerine kayıp 128 Milyar Dolarlık rezerv ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirerek bir kez daha ‘’128 Milyar Dolar Nerede’’ diye sordu. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında Kaftancıoğlu’na il ve ilçe yöneticileri ile partililer de eşlik etti.

‘ÜZÜNTÜLÜYÜM, ÖFKELİYİM’

Basın açıklamasına pandemi sürecinin getirdiği zorluklara değinerek başlayan İl Başkanı Kaftancıoğlu, gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı vatandaşların maruz bırakıldıkları zorluklar karşısında üzgün ve öfkeli olduğunu belirterek ‘’Bizler bugün, hem çok üzgünüz; hem de çok öfkeliyiz. Bugün sizlere üzüntümüzle, öfkemizle değil; aklımızla sesleneceğiz. Çünkü bu ülkeyi öfkeyle ve kibirle yönetenlerin bu güzelim memleketi ne hale getirdiklerini hepimiz biliyoruz. Bizler, siyasetin görevinin öfkeyle, kibirle vatandaşın üzerinde ego tatmin etmek değil; akılla vatandaşa hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. Üzüntülüyüm ve öfkeliyim dedim, üzüntümün ve öfkemin nedenini açıklayacağım ancak CHP’li bir siyasetçi olarak sizlere aklımla yapılması ve sorulması gerekenleri bir kez daha paylaşacağım. Üzüntülüyüm çünkü her gün sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her yerinde patır patır insanlarımızı kaybediyoruz. Pisi pisine kaybediyoruz. Kardeşimizi kaybediyoruz, eşimizi kaybediyoruz, dostumuzu kaybediyoruz, komşumuzu kaybediyoruz, yoldaşımız Kemal’i kaybediyoruz yani bir türlü önüne geçilemeyen, önlenemeyen, gerekli tedbirler alınmayan birazdan konuşacağımız kaynaklar doğru ve akılcı kullanılıyor olsa yaşamayacağımız şeyleri yaşamak zorunda kalıyoruz 84 Milyon olarak’’ şeklinde konuştu.

‘KAYIPLARIN FATURASI VATANDAŞLARA KESİLİYOR’

İktidarın gerekli önlemleri almamasından ve kaynakları doğru kullanmadığından dolayı zor vatandaşların zor bir pandemi süreci geçirdiğinin altını çizen Kaftancıoğlu, ‘’Pandemide, bu kayıplarımızın faturası da ne yazık ki kaybedenlere, vatandaşlara kesiliyor. Bu işin asıl sorumluları çıkıp diyorlar ki ‘Evet, biz hata yaptık, biz yanlış yaptık.’ Değerli arkadaşlar hata nasıl olur biliyor musunuz? Biz yazıyı bir kağıda yanlış yazmışsınızdır, silgiyle silersiniz. Bu hata olabilir. Bu kabul edilebilir bir yanlış olabilir. Ancak insanlarımız göz göre göre önlenebilecek durumdaysa ve önlenmiyorsa, patır patır ölüyorlarsa eğer, bu saraydan gözüktüğü gibi kağıda yanlış yazıp silmek gibi bir şey değildir. İnsanlarımızı kaybediyoruz, çok üzgünüm ve göz göre bu kayıpların önünü açanlara karşı korkunç öfkeliyim ve öfkeliyiz. Dün İstanbul’da 131 kişi öldü. Türkiye’de 243 kişi. Gerçek vaka sayılarının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. İktidar, bizleri yönettiğini zannedenler lebalep kongreleri yapmak yerine gerekli önlemleri alsalardı, birazdan konuşacağımız kaynakları doğru şekilde vatandaşa hizmet için aktarsalardı, bu süreci bu kadar acı ve zor geçirmeyeceğimizi biliyorum’’ dedi.

kaftancioglu-ndan-128-milyar-dolar-nerede-afislerinin-kaldirilmasina-tepki-864036-1.

‘SUÇUN VE SUÇLUNUN KİM OLDUĞUNU BİZE ÖĞRETMESİNLER’

Basın açıklamasına CHP örgütleri tarafından hazırlanan ‘’128 Milyar Dolar Nerede’’ afişlerinin ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu sayılarak kaldırılmasından bahsederek devam eden İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘’Şimdi aklımızla konuşmaya gelelim. Dün şu karşıda birazdan göreceğiniz billboardlarda ve İstanbul’un birçok yerinde hatta Türkiye’de birçok bilboardda, birçok yerde ‘’128 Milyar Dolar Nerede’’ afişleri var. Bu soru CHP örgütleri tarafından firmalar ile sözleşmeleri yapılarak, bedeli ödenerek, vergisi ödenerek asılmış sorulardır. Değerli arkadaşlar; görüyorsunuz hakaret yok, iftira yok, tehdit yok sadece ve sadece soru var. Ne zamandır soru sormak suç oldu değerli arkadaşlar? Siyasetin görevi nedir? İktidarın görevi vatandaşa hizmet etmek değil midir? Muhalefetin görevi de vatandaşın hakkını, hukukunu korumak için, vatandaşın bir kör kuruşunu korumak için, vatandaşın ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için soru sormak değil midir? Hakaretin olmadığı, tehdidin olmadığı, iftiranın olmadığı bu pankartlarımız gece yarısı operasyonları ile hukuksuz bir şekilde ve suç işlenerek kaldırılıyor. Bakın hiçbir yasal dayanağı olmadan kaldırıyor. Ben buradan bunları kaldıran kamu görevlilerine, emniyet görevlilerine ve valiye de aslında seslenmek istiyorum. Değerli arkadaşlar siyasetin görevi vatandaşa hizmet ise vatandaşa hizmet için doğru soruları sormak ve cevabını aramak ise bunu nasıl suç olarak kabul ediyorsunuz. Suç nedir biliyor musunuz? Suç vatandaşı kandırmak için seçim zamanlarında yerli uçağımız çok yakınlardadır diyerek bütün billboardları doldurmaktır. Suç, 1 Nisan günü vatandaşa yalan söyleyerek bütün billboardları “gönül belediyeciliği kazandı” diyerek dolduranların yaptığıdır. Ya da suç her seçim dönemi ve sonrasında İstanbul’da her yere metro diyerek afişlerini donatarak yılda 5 km uzunluğunda metro yapamamaktır. O yüzden emniyet yetkililerine ve valiye buradan sesleniyorum. Bizim sorduğumuz soru suç değil, vatandaşa sorduğumuz soru suç değil ama soruları doğru şekilde sorduğumuz için sizin engellemeniz suçtur’’ şeklinde konuştu.

Açıklamasında her türlü engellemeye rağmen sorumlulukları gereği soru sormaktan ve sorgulamaktan vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek devam eden İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘’Değerli Arkadaşlar dün evine asgari ücret götürmek için emek veren, pandemi döneminde işini yapmaya çalışan billboard firması çalışanına bir ilçemizde önü kesilerek kabahatler kanunundan 1000 TL ceza yazılıyor. Bizler kabahatin de ne olduğunu biliyoruz, suçun da ne olduğunu biliyoruz. O yüzden bu afişlerin asılması değil, vatandaş için doğru soruların sorulması değil, tam tersine vatandaş adına doğru soruları soranların engellenmesini sağlayanlardır suçlu olanlar. Şunu söyleyeyim o çalışanlara o cezalar ile ilgili itirazı yapmak ile kalmayacak, o arkadaşlarımızın da bütün yasal süreçlerini bizzat takip edeceğiz. Suçun ve suçlunun kim olduğunu bize öğretmesinler. Bu ülkede doğruları söyleyen her kim olursa olsun iktidar; cevabını vermek yerine doğruları söyleyeni terörist ilan ederek doğruları söyleyeni cezalandırarak doğruların söylenmesine engel olmaya çabalıyorsa her zaman olduğu gibi yine yanılıyor. Hatta doğru soruları soranları billboardlardan hukuksuz bir şekilde gece yarısı operasyonu ile sökeceklerini zannedenlere sadece ve sadece gülüyorum. Hakikaten gülüyorum. Hakikati billboardlardan söktürseniz de CHP olarak bizlere soruşturma açsanız da bizlere ne yaparsanız yapın biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına bu soruları sormaya, doğruları vatandaşın yüreğine çarpmaya devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüdümüz, kaygımız ve korkumuz yoktur’’ dedi.

‘128 MİLYAR DOLAR’IN SONUNA KADAR TAKİBİNİ YAPACAĞIZ’

Kaftancıoğlu, basın açıklamasında kayıp 128 Milyar Dolarlık rezervin hesabını sormanın suç teşkil etmediğini ve vatandaş adına bu rezervin akıbetini sorgulamaya devam edeceklerini belirterek ‘’Korkması gerekenler kim biliyor musunuz? Kendilerine soru sorulmasından korkanlardır. Siyasetin görevi vatandaşa hizmettir. Vatandaşa hizmet ederken hesap verebilir olmak zorundasınız. Sorulara cevap vermek zorundasınız. Eğer cevabını veremeyeceğiniz işler yapıyorsanız o koltukları bırakmak zorundasınızdır. Zaten sandıkta vatandaş sizin biletinizi kesecektir. Korkmayın diyorum bu nedenle bu soruları sorarken sadece bu soruyu değil daha çok soru soracağız arkadaşlar. Kasım ayından itibaren 2020 Kasımına kadar vatandaşın hakkı olan ve sadece 7 de 1’i vatandaşın gerçek gündemi ile yani pandemi gündemine ayrılmış olsaydı şu an ihtiyacımız olan 28 günlük tam kapanmaya sebep sağlayabilirdik. Merkez Bankası’nın 128 milyarlık rezervinin nereye gittiğini sormak suç olmadığı gibi o kadar büyük bir sorumluluk ki değerli arkadaşlar. Ben size birkaç soru daha sorarak hepinize teşekkür edeceğim. 128 Milyar Dolar Nerede? Biz buradayız. CHP burada, bütün örgütlerimiz burada ama 128 Milyar Dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz? Biz bunu billboardlarda sorduk, gider daha çok billboard kiralar 128 milyar doların nerede olduğunu açıklar. Açıklamayanlar işte bunu yapanları suçlu ilan edip susturmaya çalışır usulsüz hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışır. Engelleyemeyecekler. Nerede olduğunu bilmediğimiz vatandaş adına sonuna kadar takibini yapacağız. 128 milyar dolar ile ilgili Genel Başkanımızın sorduğu bizim de CHP olarak ne kadar engellerseniz engelleyin bütün İstanbulluya anlatacağımız bu satış hangi yöntemlerle yapıldığı sorusu, bu satış hangi tarihlerde yapıldığı, bu dolarlar dövizler hangi kurdan alındı hangi kurdan satıldı, bu ticaretin alıcıları kimler ve bu satış imzasının altında kimin imzası var sorularının takibini yapacağız’’ diye konuştu.

İl Başkanı Kaftancıoğlu, basın açıklamasının sonunda ‘’128 Milyar Dolar Nerede’’ afişlerini İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığı binasına asacaklarını belirtti ve ‘’Ekonominin başı benim diyen şahsım hükümetinin biz bu sorulara cevap vermesini bekliyoruz bu soruları sormamızı da asla ve asla engelleyemeyecekler. Evet billboardlardan kaldırdılar biz şimdi İstanbul da İstanbul İl Başkanlığımız ve 39 İlçe Başkanlığımızda 128 Milyar Dolar nerede görsellerimizi asacağız ve bu soruların cevabını alıncaya kadar asla ve asla kaldırmayacağız. Burada emniyet yetkililerini sesleniyorum. Eğer ortada bir suç arıyorsanız biraz önce söylediğim suçlarla ilgilenin. Siyasetin soru sorma ve cevap alma hakkına göreviniz gereği saygı duyun ve bir suç işlemeyin. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum’’ diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.