CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'güveni kötüye kullanmak' suçlamasıyla gözaltına alınan kardeşi C.Ş. hakkında açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Kendisiyle çok çok uzun yıllardır hiçbir irtibatımız yoktur. Hukuk karşısında işlemiş olduğu bir suç varsa eğer mutlaka cezasını çekecektir, çekmelidir" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan gözaltına alınan kardeşi hakkında açıklama: Uzun yıllardır hiçbir irtibatımız yok

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "güveni kötüye kullanmak" suçundan aranan kardeşi C.Ş. dün Fethiye'de gözaltına alındı.

AA'nın aktardığı habere göre, çalıştığı firmada 2010 yılında yapılan piliç satışından edinilen parayı şirkete devretmeyerek üzerine geçirdiği öne sürülen şüpheli C.Ş, olayın anlaşılması üzerine borcuna karşılık vadesiz senet verdi. Ödeme yapmaması üzerine C.Ş. hakkında Fatsa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "güveni kötüye kullanma" suçlamasıyla dava açıldı.

Bu kapsamda savunmasını vermesi için hakkında yakalama kararı çıkarılan C.Ş, tatil için geldiği Fethiye'de otele girişinde gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

İşlemlerinin ardından savcılıktan serbest bırakılan C.Ş, ifadesinde, karşı tarafla uzlaşmak istediğini belirtti.

C.Ş, "Daha önceki savunmalarımda da belirttiğim üzere sadece fatura kesilemeyecek durumdaki müşterilerin faturalarını, diğer şirketlerin bilgisi dahilinde faturalarına eklemiştik. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" beyanında bulundu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, C.Ş.'nin gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, "Basında yer alan C.Ş. haberleri hakkında (Ağabeyim Can Şahin'le karıştırılmaması ricasıyla)" diyerek yaptığı açıklamada, "Kendisinin biyolojik olarak kardeşim olduğu doğrudur ancak annesinin, babasının ve ailesinin yüzünü yere düşürdüğü andan itibaren ve iyi niyetle kendisine uzanan elleri de görmezden gelmesi üzerine kendisiyle çok çok uzun yıllardır hiçbir irtibatımız yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: "Basında geçen olayla ilgili ise; ailesinin güvenini kötüye kullanmış birisi için, başkalarının güvenini kötüye kullanmamıştır diyememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hukuk karşısında işlemiş olduğu bir suç varsa eğer mutlaka cezasını çekecektir, çekmelidir. Saygılarımla..."