Canan Kaftancıoğlu, canlı yayındaki sözlerini gerekçe göstererek Halk TV’ye ceza veren RTÜK’e  gönderme yaptı. Kaftancıoğlu, verilen cezanın ardından yaptığı açıklamada, “Tekrarlıyorum, gidecekler”dedi

Kaftancıoğlu'ndan RTÜK'e gönderme: Tekrar ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) canlı yayında kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV’ye en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezası vermesine soysal medya hesabından yaptığı bir göndermeyle yanıt verdi.

Kaftancıoğlu, ifadelerini tekrarlayarak, “Tekrarlıyorum: Erken, baskın ya da geç hiç farketmez ilk seçimde Gİ-DE-CEK-LER! Çünkü YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-LAR! Darbeci zihniyet sosyal medyada eyleşmeye devam ederken; Halkın partisinde, hak için, halk için, hakikat İçin çalışmaya devam..” dedi.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, Halk TV’de yayınlanan Şirin Payzın’ın sunduğu “Sözüm Var” programına konuk olan Kaftancıoğlu’nun kullandığı “Şöyle bir gerçeklik var ki…. önümüzdeki seçimde bir erken seçimle veya başka bir şekilde bu ülkenin, gerçekten halkın artık gözü açıldı….. Şöyle söyleyeyim bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim iktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını da düşünüyorum. İşimiz kolay değil ama ancak böylesi bir yönetim anlayışı, iktidar değişimi ve yeniden bir sistem değişikliği ile bu yaralarımızı, bu hasarlarımızı tedavi edebileceğimizi görüyorum” cümlelerini incelemişti.

İnceleme sonucunda Kaftancıoğlu’nun sözleri, "milli iradeyi yok sayarak demokrasi dışı yöntemlerle halkın seçmiş olduğu hükümeti ve yine halkın oylarıyla hayata geçirilen yeni yönetim sistemini hedef alan ifadeler" olarak yorumlanmıştı.

Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına karar verilmişti.