CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu, Bakan Ziya Selçuk’a YKS sınavının öne çekilmesine yönelik tepkileri hatırlattı. Kaftancıoğlu, Selçuk’u öğrencilerin sesine kulak vermeye çağırdı

Kaftancıoğlu’ndan Selçuk’a YKS çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin öne çekilmesi yönündeki eleştirilere kulak vermesi çağrısında bulundu.

Kaftancıoğlu, paylaşımında CHP İstanbul İl Örgütü’nün YKS anketine de yer verdi. Kaftancıoğlu’nun paylaştığı ankette, katılımcılara, sınavın öne çekilme tarihi ve sınavın ‘güvenle’ yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorular yer aldı. Katılımcıların cevaplarında, sınav tarihinin öne çekilmesini desteklemedikleri ve kendilerini güvende hissetmedikleri görüldü.

Kaftancıoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Ziya Selçuk, İstanbul’da YKS öğrencileri salgın nedeniyle çok büyük bir kaygı ve süreç nedeniyle de travma yaşıyorlar. Sınava birkaç gün kala yapılacak bir değişiklik işe yaramayacağı gibi travmalarını katlayacaktır. Gelin bu günden seslerine kulak verelim hep birlikte."

ÖĞRENCİLER SINAVIN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTİYOR

CHP’nin “Geleceğimiz Gençlerimiz” sloganıyla gerçekleştirdiği çalışmaya ilk 4 günde 6 bin 417 öğrenci ile 2 bin 718 öğrenci velisi katıldı.

“YKS'nin tekrar ileri bir tarihe ertelenmesini ya da alınan son kararın geri çekilmesini istiyor musunuz?” sorusuna çalışmaya katılan 9 bin 135 kişiden 8 bin 998’i (%98,5) “Evet” yanıtı verdi.

Öğrenci ve velilerin sınav tarihinin öne çekilmesiyle ilgili en büyük kaygılarından biriyse Koronavirüs salgını. Çalışmada “Salgın koşullarında gerçekleştirilmesi muhtemel YKS'ye güvenle girmek mümkün olacak mı?” sorusunu katılımcıların yüzde 96,7’si “Salgın koşullarında sınav gerçekleştirilmemelidir” şeklinde cevapladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 8 Mayıs’ta başladığı çalışmada bugüne kadar 9135 öğrenci ve veliye yöneltilen sorulara gelen yanıtlar şöyle:

KARARI DESTEKLEYEN NEREDEYSE KİMSE YOK

Salgın nedeniyle sınav tarihi değiştirilmişti. Son yapılan açıklamaya göre sınav tarihi bir kez daha değiştirilerek 1 ay erkene çekildi. Bu kararı destekliyor musunuz?

- Evet, destekliyorum: Yüzde 1,4

- Hayır, desteklemiyorum: Yüzde 98,6

Salgın koşullarında gerçekleştirilmesi muhtemel YKS'ye güvenle girmek mümkün olacak mı?

- Gerekli tüm tedbirler alınacağı için sınava güvenle girilebilir: Yüzde 3,4

- Salgın koşullarında sınav gerçekleştirilmemelidir: Yüzde 96,6

YKS'nin tekrar ileri bir tarihe ertelenmesini ya da alınan son kararın geri çekilmesini istiyor musunuz?

- Evet: 98,5

- Hayır: 1,5