CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisine sosyal medya hesaplarından cinsiyetçi saldırıda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaftancıoğlu’ndan troller hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu, partinin İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında tehdit, hakaret, cinsiyetçi küfür içeren paylaşımlarda bulunan yeşil toplu trollerle ilgili harekete geçti.

Komisyon üyesi avukatlar, Kaftancıoğlu adına savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Vedat Muti, Enes Ateş ve Ahmet Yağcı isimli twitter kullanıcıları hakkında hakaret, iftira, tehdit, kişilik haklarına saldırı ve kişilerin huzurunu bozmak suçlamalarıyla soruşturma başlatılması ve dava açılması talep edildi.

Vedat Muti, HDP'nin eski genel başkanlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırı içeren paylaşımı nedeniyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Başak Demirtaş, Vedat Muti hesabını kullanan kişi tarafından Twitter üzerinden cinsiyetçi bir saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından sosyal medyada “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açılmış ve yaşanan olaya tepki gösterilmişti.

Yürütülen soruşturma kapsamında Vedat Muti ve V.Y. isimli iki kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunulmasının ardından olaya tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na da, Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı, cinsiyetçi saldırıda bulunmuştu.

Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı kendisine ait sosyal medya hesabından CHP'li Kaftancıoğlu’na karşı cinsiyetçi ifadeler kullanmıştı.

Canan Kaftancıoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından “Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum... Troll diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke” demişti.

Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı ise bu yorumun altına ” Canan ben senden daha azgınını görmedim” şeklide yorum yapmıştı.

Yağcı, ‘yeşil noktalı’ hesabından yaptığı paylaşım sonrası birçok tepki aldı ve hesabındaki noktayı kaldırarak profilini gizlemişti.

kaftancioglu-ndan-troller-hakkinda-suc-duyurusu-744213-1.