Gazeteci İsmail Saymaz’ın açıklamasına göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partinin genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın seçilmemesi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Kaftancıoğlu: Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın seçilmemesi için elimden geleni yaptım

Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir programda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile kurultay ardından yaptığı görüşmeyi aktardı. Saymaz, Kaftancıoğlu’nun kendisine, Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya hakkında, “Onların seçilmemesi için elimden geleni yaptım” dediğini söyledi.

Haber Global’de katıldığı canlı yayında konuşan Saymaz, Canan Kaftancıoğlu'dan kendine gelen ilginç bir açıklamayı paylaştı. Buna göre Kaftancıoğlu, İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada kurultay sürecine ilişkin konuştu. Saymaz, Kaftancıoğlu'nun "Ayrı bir liste çıkardık" dedi. İsmail Saymaz, Kaftancıoğlu'nun "Evet biz bu listeyi hazırladık. Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok? Çünkü onların girmesini istemedik ve onların seçilmemesi için elimden geleni yaptım" ifadelerini kullandığını aktardı.

Tuncay Özkan, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim’den sorumlu, Yıldırım Kaya ise Eğitim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyordu.

CHP’de hafta sonu yapılan kurultayda delegeler, genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Yıldırım Kaya ve Ünal Çeviköz’e yeterli oyu vermeyerek liste dışı kalmalarını sağlamıştı.