Kağıtçılar için Ankara çıkartması

HABER MERKEZİ

Son zamanlarda özellikle kağıt toplayıcıların yaşadığı sorunlar başta olmak üzere seyyar satıcı ve işportacıların sıkıntılarını dile getirmek üzere Ankara’ya giden İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi üyeleri, TBMM’de CHP Genel Başkan Vekili Veli Ağbaba ve HDP Genel Eş Başkanı Pervin Buldan ile bir araya geldi.

Her iki partinin de Esnaf Bakanlığı kurulması fikrine olumlu yaklaştığını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, böylece hem sabit hem de seyyar esnafın sorunlarının çok daha hızlı çözülebileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan kağıt toplayıcılarına yönelik operasyonları da eleştiren Laçin, “Ekmeğinin peşinde olan, günübirlik kazancıyla ev geçindirmeye çalışan ve gün boyu çöpleri karıştıran bu kesime yapılanlar çok acımasızca. Ya bu insanların onuruyla çalışmasına izin verin ya da başka iş kollarında istihdam edin. Bu emekçileri işsiz ve ekmeksiz bırakarak bir yere varılamaz. Kağıt toplayıcılara yönelik operasyonların son bulmasını istiyoruz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın sundukları projelere son derece olumlu baktığının altını çizen Laçin, “Kendisi bizlere belediyelere atanan kayyumların yapılacak seçimlerin ardından gitmesiyle başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer HDP’li belediyelerde de gerek Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanlığı gerekse Esnaf Müdürlüğünün kurulacağı müjdesini bize verdi. Ayrıca parti olarak bu konuyla uzun zamandır ilgilendiklerini fakat zorlu çalışma koşulları nedeniyle yeterince etkili ele alamadıklarını belirtti” diye konuştu.