Kağıthane'de asker uğurlama konvoyunda tünelde trafiği kapatan 5 şüpheli gözaltına alındı. Valiliğin açıklamasında, "İstanbullulardan, sağlık ve güvenliği olumsuz etkileyecek bu ve benzeri davranışlardan kaçınmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz" denildi

Kağıthane'de tünelde asker uğurlamasına 5 gözaltı

Kağıthane'de asker uğurlama konvoyunda tünelde trafiği kapatan 5 şüpheli gözaltına alındı. Haklarında adli işlem yapılmak üzere karakola teslim edilen şüphelilere sosyal mesafe kuralını ihlal ve trafiği tehlikeye düşürmekten toplam 17 bin 220 lira para cezası kesildi.

Kağıthane'de geçen akşam asker uğurlama konvoyunda tünelde trafiği kapatan 34 DY 9274 plakalı araç sürücüsü A.B., 53 RU 494 plakalı araç sürücüsü M.A.M., 34 LS 8292 plakalı araç sürücüsü C.Y., 52 AY 766 plakalı araç sürücüsü E.K. ve 34 TD 911 plakalı araç sürücüsü M.A. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekiplerince yakalandı.

5 şüpheliye koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu uğurlamaların yasaklanması tedbirine aykırı davranışları nedeniyle, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 5 sürücüye Umumi Hıfzıssıhha kanunu 282. maddesine istinaden ayrı ayrı 3 bin 180'er lira İdari Para Cezası kesildi. Akan trafiği durduran sürücülere ayrıca 2918 sayı Karayolları Trafik Kanununun 56/1-d (Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmek, güvenlik nedeni veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak) maddesine istinaden 132'şer lira, 73/a maddesine (karayollarında kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde araç trafiğinin seyir emniyetini ihlal etmek suretiyle tedbirsiz ve saygısız davranışlarda bulunarak araç sürmek) maddesine istinaden 132 TL, toplamda 264'er lira Trafik İdari Para Cezası kesildi. 5 şüpheliye toplamda 17 bin 220 lira para cezası kesildi. Sürücüler haklarında adli işlem yapılmak üzere Şişli Feriköy Polis Merkezine teslim edildi.

VALİLİK: ASKER UĞURLAMASI TAŞKINLIKLARI TOPLUM SAĞLIĞINI VE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT BOYUTLARINA ULAŞTI

İstanbul Valiliği'den yapılan açıklamada, "Arnavutköy, Bağcılar, Esenyurt, Maltepe ve Sarıyer İlçelerimizde yapılan asker uğurlamaları sırasında; sosyal mesafe kuralını ihlal eden, silahla havaya ateş açan ve trafik seyir ve güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yakalanmıştır.

Olaya karışan şahısların her birine ayrı ayrı Hıfzıssıhha Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu'na muhalefet nedeniyle idari para cezaları uygulanmış, (3) sürücünün belgesi geçici olarak geri alınmış ve (3) araç trafikten men edilmiştir.

Dün akşam saatlerinde; Kağıthane ilçemizde asker uğurlaması bahanesiyle konvoy halinde Kağıthane Tüneli'nde trafiği tehlikeye sokan, maske takmayan ve sosyal mesafe kuralını ihlal edenler tespit edilerek, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. En güzel hasletlerimizden biri de vatani görevini yapacak gençlerimizi dualarla uğurlamaktır. Son günlerde bu amacın dışına çıkarak; cadde, sokak ve yollarda asker uğurlaması bahanesiyle yapılan taşkınlıklar, toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Bütün İstanbullulardan, sağlık ve güvenliğimizi olumsuz etkileyecek bu ve benzeri davranışlardan kaçınmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz. Toplum sağlığının korunması için ilimizde sosyal mesafe kuralını ihlal edenler hakkında gerekli cezai işlem uygulanmasına hassasiyetle devam edilecektir" denildi.