Amasya'da Merzifon Yeni Anadolu Madencilik İşletmesi'nde çalışan 50 madenci, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli deprem: 50 madenci Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılacak
Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde 10 ilde yaşanan yıkımın ardından Amasya'da Merzifon Yeni Anadolu Madencilik İşletmesi'nde çalışan 50 madenci Malatya’ya gitmek üzere yola çıktı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Anadolu Madencilik Şube Başkanı Cemil Güven, madende çalışan 2 mühendis ve 48 maden işçisinin yer aldığı 50 kişilik ekibin Malatya'daki arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılacaklarını belirtti.

Güven, "Madenciler, işleri gereği kaza ve doğal afetlerle sık karşılaşıyor. Bu nedenle depremzedelerin yanında olmamız gerektiğine karar verdik" dedi.

Güven, "Bugün de o günlerden biridir. Bizim de elimizden bu geliyor karınca kararınca. İnşallah devlet olarak, millet olarak, fertler olarak bu acı ve elim yarayı bir an önce sararız" ifadesini kullandı.

Madenciler, deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gönüllü olarak isimlerini yazdırdı.

Madenciler, daha sonra Malatya'ya gitmek üzere yola çıktı.

(AA)