Maraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Pınarbaşı Kaptaş’tan içme suyu alan yurttaşlara, şebeke suyunun içilmemesi uyarısında bulundu.

Maraş'ta 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği'nden açıklama: Şebeke suyunu içmeyin
Fotoğraf: AA

Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle Malatya Valiliği açıklama yaptı.

Malatya Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, depremin ardından şebeke suyunun içilmemesi uyarısında bulunuldu.

Valilik açıklamasında şunlara yer verdi:

“Malatya merkezinde Pınarbaşı Kaptaş’tan içme suyu alan vatandaşlarımız ikinci bir açıklamaya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerekmektedir.”

Maraş'ta bugün saat 04.17'te merkez üssü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.