Türkiye Güreş Federasyonu, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, enkaz altında kalan güreşçilerden şu ana kadar 8'inin kurtarıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş’ta enkazdan 8 güreşçi kurtarıldı
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan güreş kulübünün olduğu binanın enkazından 8 kişi kurtarıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Kahramanmaraş Belediyesi sporcularından enkaz altında kalan güreşçilerimiz için kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu ana kadar kurtarılan güreşçi sayımız 8’e ulaşmıştır” denildi.

6 Şubat’ta Pazarcık merkezli 10 kentte büyük yıkıma neden olan depreme ilişkin açıklanan son resmi verilere göre, 3 bin 381 kişi yaşamını yitirdi, 20 bin 426 kişi de yaralandı.

Enkaz altında kalan insanlar kurtarılmayı bekliyor. Canını kurtaranlar ise dondurucu soğuk ve olanaksızlıkla mücadele ediyor. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, teyit edilmiş yıkılmış bina sayısının 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğunu açıkladı. Deprem felaketinin ardından 7 gün milli yas ilan edildi.

Milli güreşçi Taha Akgül, Kahramanmaraş’ta 30 ile 40 arasında güreşçinin enkaz altında kaldığını belirterek, yardım çağrısında bulunmuştu.