Kahve zinciri değil kütüphane istiyoruz

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılan binalardan geriye kalan tek binanın kahve zincirine verilmesine tepki gösterdi.


2019 depreminden sonra fakültedeki kütüphaneler, kantinler ve birçok amfi dayanıksız binalarda olması nedeniyle boşaltılmıştı. Ders çalışacak, sohbet edecek alanı olmayan ve inşaatın ortasında 20 dakikalık derslerle tıp eğitimi almaya çalışan öğrenciler "Tüm bu imkansızlıkların içinde halihazırda öğrencilere ait çalışma salonu olarak kullanılan alanımız özel sektöre verilip Espresso Lab yapılıyor. Bu ekonomik krizde bizlerin temel ihtiyaçları karşılanamazken bir kantinimiz, kütüphanemiz yok; var olan kısıtlı alansa bir kahve zincirine peşkeş çekiliyor" dedi.

Öğrenciler "Okulumuzda yapılması planlanan Espresso Lab kahve zincirinin açılma kararı iptal edilmelidir. Okulumuzda ders çalışmak için yeterli fiziki koşullara sahip bir kütüphane bulunmamaktadır. Bu sorun çözülmeli ve taleplerimizi karşılayacak bir kütüphane yapılmalıdır. Öğrencilerin yaşadıkları ekonomik zorluğu göz önünde bulundurarak kahve zincirine bırakılmak istenilen alan ders çalışmaya uygun, kamuya bağlı bir kantin işletmesi haline getirilmelidir. Kültürel ve bilimsel faaliyetleri gerçekleştirebileceğimiz sosyal alanlar ve yetkin bir tıp eğitimi alabileceğimiz laboratuvarlar istiyoruz. Biz öğrencilerin sağlık hizmeti aldığı medikonun yeniden açılmasını istiyoruz" diyerek taleplerin hakları olduğunu ve bugüne kadar yerine getirilmemiş olmasının hata olduğunu dile getirdiler.