Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 2.5 milyar TL bedelle işletmesi 40 yıl süreyle Koç Holding'e verildi.

Kalamış Yat Limanı'nın işletmesi Koç'a verildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreli işletme hakkının 2.53 milyar TL bedelle Koç Holding'e verilmesi onaylandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖİB ile ilgili Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreli işletme hakkının, yapılan ihalede 2.53 milyar TL bedelle en yüksek teklifi veren Koç Holding’in bağlı ortaklığı TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'ye 40 yıl süreyle devrini onaylandı.

Limanın özelleştirilmesiyle ilgili karar 2013’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, ardından Kadıköy Belediyesi, mahalle sakinleri ve Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası kararın iptali için Özelleştirme Yüksek Kurulu’na itirazda bulunmuş ancak itirazlar reddedilmişti. Danıştay da benzer yönde başvuruları reddetmişti. Son dönemde Kadıköy Belediyesi yat limanının özelleştirilmek yerine kendilerine satılması yönünde kampanya başlatmış, ancak sonuç değişmemişti.

“YARI FİYATINA GİTTİ”

Ekim ayında ihaleyi takip etmek için Ankara'ya giden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepki göstermişti.

Odabaşı, “Kalamış Yat Limanı ihalesi bitti. TEKART firması (Koç Holding) ihaleyi, önceden kendisinin verdiği teklifinin yarı fiyatına aldı. Bu sonuç; aceleye getirilen ihaleyle kamunun yeniden zarara uğratılmasından başka bir şey değil. Kadıköylüler adına hukuk mücadelesine devam edeceğiz” paylaşımında bulunmuştu.

kalamis-yat-limani-nin-koc-a-devrine-onay-943391-1.