Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kalamış Yaz Festivali izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. 3 Temmuz’da başlayan festival 30 Ağustos’a kadar sürecek.

Kalamış Yaz Festivali devam ediyor

Toplamda 51 etkinliğin gerçekleşeceği festival kapsamında 33 konser ile 18 film gösterimi yer alıyor. Festivalin müzik ayağı Caz, Klasik Müzik, Rock, World Music, Flamenco, Elektronik Müzik, Hip Hop ve Popüler müzikten oluşan zengin bir içeriğe sahip.

Kalamış Atatürk Parkı’nın içinde pandemi koşullarına göre oluşturulan festival alanının seyirci kapasitesi 550 kişi. Sanatseverler +1 ortaklığıyla düzenlenen festivalin 1 TL olarak belirlenen ve haftalık olarak satışa çıkacak olan biletlerini (kişi başına en fazla 2 adet olmak üzere) Mobilet’in web sitesi ile aplikasyonu üzerinden her hafta Pazartesi günü saat 12:00’den itibaren temin edilebiliyor.

3 Temmuz Cumartesi akşamı 21.00’de Şef Kerem Esemen’in yönetimindeki İstanbul Film Müzikleri Orkestrası’nın eşliğinde Charlie Chaplin’in City Lights / Şehir Işıkları” filminin gösterimiyle start alan festivalin Müzik akşamları ise 8 Temmuz’da Balkan Müziği’nin önde gelen ismi Muammer Ketencoğlu ile başladı.

9 Temmuz Cuma günü festivalin caz ayağının açılışını Caz dünyamızın efsane isimlerinden Emin Fındıkoğlu yaptı. Aynı zamanda Kadıköylü olan ve + 12 Big Band projesiyle caz müziğinin farklı kuşaklardan usta isimlerini bir araya getiren Fındıkoğlu bu vesileyle başta Kadıköylüler olmak üzere tüm müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı. Festivalin hafta sonu kuşağının ilk ismi ise Nükhet Duru oldu.

PEK ÇOK DEĞERLİ İSİM DAHA SAHNE ALACAK

Yukarıdaki değerli isimlerle açılan festival boyunca sahne alacak müzisyenler arasında Gülsin Onay, Itri & Bach, Kamufle feat. Lara Di Lara, Sattas, Cello Paradiso, Anadolu’nun Renkleri, Melike Şahin, Bülent Ortaçgil, Trio Likya, Selen Gülün Kadınlar Matinesi, Harun Tekin & Koray Candemir Şakalı Akustik, Trio Patara, Ali Perret & Timuçin Şahin Dörtlüsü, Kaan Tangöze, Evrencan Gündüz, Can Kazaz, Gaye Su Akyol, Baba Zula, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Nova Norda, Kardeş Türküler, Lepidus Ensemble, Melis Sökmen ve Taksim Trio gibi her biri kendi alanında çok sevilen isimler yer alıyor.

Festivalin uluslararası misafirleri de aynı çizgiyi koruyor. Elektronik müziğin son dönemde yükselen isimlerinden olan ve Türkiye’de de ilgiyle izlenen Santi & Tuğçe ikilisi Berlin’den, Flamenco’nun efsane isimlerinden piyanist Dorantes ile kuşağının en önemli yorumcusu olarak gösterilen Marina Heredia ise Endülüs’ten festivale gelirken, Kolektif İstanbul ekibi Fransa’dan festivale katılarak Kalamış Yaz Festivalinin müzikseverler için unutulmaz bir deneyim olmasına katkıda bulunacak.

AÇIK HAVA FİLM GÖSTERİMLERİ

Festivalin Charlie Chaplin’in City Lights/ Şehir Işıkları filmiyle start alan açık hava film gösterimleri ise Zoltan Fabri, Kelly Reichardt, Jafar Panahi, Elia Kazan, Zeki Ökten, John Sturges, Nicolas Hytner, Roberto Rossellini, Carlos Saura, Ettore Scola, Volker Schlöndorf, Margaret Von Trotta, Sebastian Lellio, Vincet Paronnaud, Marjane Satrapi, Shohei Imamura, Yavuz Turgul ve Milos Forman gibi sinemanın büyük ustalarının yapıtlarıyla devam edecek.

Festivalin sinema seçkisi sonbaharda sanat yönetmeni Emin Alper’le sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Kadıköy Belediyesi Sinematek Sinemaevi ekibi tarafından oluşturuldu.

İki ay boyunca yaklaşık 51 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali 30 Ağustos akşamı önümüzdeki günlerde açıklanacak sürpriz bir ismin konseriyle son bulacak.

Programa katkılarından dolayı başta + 1 olmak üzere Goethe Enstitüsü, Macar Kültür Merkezi, Japonya Konsolosluğu, Cervantes Enstitüsü ve MUBI’ye çok teşekkür ediyoruz.