Fenerbahçe'nin evindeki 15 maçlık yenilmezlik serisi Antalyaspor karşısında son buldu. Rakibine 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler zirve yolunda önemli puanlar kaybetti.

Kale düştü!

ALİ MURAT HAMARAT

Kadıköy'de milli maç arası son viraj. Derbide daha iyi gözüken Fenerbahçe, ligin mütevazı ekiplerinden Antalyaspor'u ağırlıyor. Kanarya dolu tribünler önünde kazanıp "tatil"e mutlu gitmeyi hedefliyor.

Sarı-lacivertlilerde Ersun Yanal, Galatasaray karşısında başlayan 11'i bozmamış. Geçen hafta Seyrantepe'de ne yaptığını çok iyi bilen öğrencileri, bakalım seyircileri önünde coşacak mı? Rakipleri karşısında oldukça hızlı bir giriş yapan ev sahibinde gözler yine Vedat Muriç'te. Üstüne her gün ekleyen Kosovalı santrforu takip etmek birçoklarına heyecan veriyor. Katı savunma yapması muhtemel Antalyaspor karşısında Emre, Luiz Gustavo ve Kruse'nin yaratıcılığı yine hayati gözüküyor.

Akdeniz ekibinde sakatlıklar dikkat çekiyor. Bülent Korkmaz'ın talebelerinin 0-0'ı nasıl oynayacağını kestirmek zor değil. Üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayan kırmızı-beyazlılar için bu maç geriye düşmemek sanki oldukça kritik.

Antalyaspor, hayatını kaybeden eski oyuncusu Isaac Promise'yi anarak başladı mücadeleye. Ev sahibi etkili başlasa da golü deplasman ekibi buluyordu. 6. dakikada Fenerbahçe savunmasını ortadan yaran Ufuk'un vuruşu şıktı.

16'da defansın büyük hatasını Kruse değerlendiremiyordu. Kanarya'nın müthiş ön alan baskısıyla Akdeniz temsilcisi orta sahayı geçemezken, Fenerbahçe'nin hücum çeşitliliği dikkat çekiciydi. Sağlı sollu gelen ev sahibi pozisyonlara girse de ağları bulamıyordu. Bir şey netti; ikinci yarı çok şeylere gebeydi...

İki hoca da hamlelerle soyunma odasından dönmüştü. Tolga'nın yerine Zajc girmiş, Kruse sola geçmişti. Mukairu da Dala'nın yerine oyundaydı. 58'de savunmanın arkasına sarkan Hakan'a karşı karşıya pozisyonda Altay hayır demişti. Hemen akabindeki kornerde önce Altay, ardından çizgide Vedat golü engellemişti.

Son yarım saatte Emre çıkıyor, Deniz giriyordu. 69'da Zajc'ın kafası ağlara giderken Vedat'a çarpıp girmemişti. Eski takımına karşı oynayan Aatıf'ın kötü gününde olması, deplasman takımının elini kolunu bağlıyordu. Zanka'nın yerine Mevlüt'ü alan Yanal, son 10 dakikada ya herru ya merru diyordu.

Kanarya bastırıyor, Akdeniz ekibi kapandıkça kapanıyordu. Uzatmalarda yayın hemen dibinden Deniz'in kullandığı frikik baraja takılınca, üç puan Antalyaspor'un oluyordu.

Fenerbahçe harika bir ilk yarı oynadığı karşılaşmada rakibine boyun eğerek sahasında uzun bir aradan sonra kaybetti. Takımın gücünü biraz daha ekonomik kullanmasında fayda bulunuyor. Özellikle son bölümdeki hatalar "yorgunluk soslu panik" kokuyordu. Akdeniz ekibiyse sınırlı kadrosuyla "Çanakkale geçilmez"i harika oynadı. Bu kadar üretemeyen bir ekibin fişi çekebilecek fırsatları cömertçe harcamaları dikkat çekici olsa gerek.