Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı plan değişikliği ile Kaleköy’de, yaklaşık 20 bin ağacın kesilerek galericiler ve sanayi sitesi kurulacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Kaleköy tarımın kalesidir. Herkesi Kaleköy’e sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi.

Kaleköy’de 20 bin ağaç kesilecek!

HABER MERKEZİ

Mersin Çevre ve Doğa Derneği, “Kaleköy’de Yaşam Hakkımızı Gasp Edecek Planlara İtiraz Ediyoruz” başlığıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Kaleköy’ün tarım ve orman alanlarının rant uğruna yok edileceği ve 20 bin ağacın kesileceği ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 28 Şubat 2021 tarihinde re’sen onaylandığı plan değişiklikleri ile Kaleköy’de bulunan 98 bin 763 metrekare büyüklüğündeki alana galericiler sitesi ve 101 bin 987 metrekare büyüklüğündeki alana ise küçük sanayi sitesi yapılması amaçlandığı görülmektedir.

KALEKÖY TARIMIN KALESİDİR

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin’de yerel yönetimlerin, meslek odalarının ve bölge halkının görüşünü almaksızın plan değişikliği yapması planlama yönetmeliğine, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırıdır” denilen açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

Ben yaptım oldu anlayışı ile yapılan planlar, tarım alanlarının yok edilmesine ve 20 bin ağacın kesilmesine neden olmakla birlikle tarımla geçinen Kaleköy halkının işsiz kalarak yerlerinden göç etmesine ve yoksullaşmasına neden olacaktır.

Ayrıca bu planlama ile bölgede ormanlık ve yeşil alanlar katledilerek hava, su ve toprak kirliliğinin artmasına neden olacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı planları antidemokratik ve hukuksuzdur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı plan kararlarına itiraz ediyoruz. Kaleköy tarımın kalesidir. Ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Herkesi Kaleköy’e sahip çıkmaya davet ediyoruz.