Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken okul müdürlerine baskı uyguladığı iddialarıyla gündeme gelen ve yaklaşık 10 aydır aktif bir görevde olmayan Pervin Töre'nin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak işe başladığı ortaya çıktı.

Kalp krizi geçiren okul müdürüne baskı yaptığı iddia edilmişti: Yeni görevi belli oldu

Okul müdürlerine baskı uyguladığı iddiaları ile gündeme gelen Pervin Töre’ye yeni görev verildi.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş, geçen 8 Eylül 2020’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından “enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa et baskısına maruz kalmasının olduğu” iddia edildi. Söz konusu sınava ilişkin inceleme başlatılırken Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Töre hakkında 2016’da, FETÖ/PDY kapsamında soruşturma açıldığını haberi de kamuoyunda yankı uyandırdı. Gelişmeler üzerine Töre, haziranda görevden alınarak merkeze çekildi.

Yaklaşık 10 aydır aktif bir görevde olmayan Töre’nin, önceki gün Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığı ortaya çıktı.