İstanbul 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçi ve mühendisler, bir süredir maaşlarını alamadıkları için iş bıraktılar.

Kalyon'dan işçi ve mühendislere tehdit

İstanbul 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçi ve mühendisler, bir süredir maaşlarını alamadıkları için iş bıraktılar.

İstanbul 3.Havalimanını inşa etmek ve 25 yıl işletmek üzere kurulan İGA’nın 5 ortağından biri olan Kalyon İnşaat şirketi taşeronlarından Bozacı Yapı bünyesindeki işçiler, iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktılar.

Bozacı Yapı Bünyesindeki İşçilere ve Mühendislere; Sözlü Şiddet!

Bozacı Yapı bünyesinde yer alan yaklaşık 250 çalışanın iş bırakması üzerine İGA Havalimanında yer alan ASG Binası, Geçici İkram Binası, LMH (Hat Bakım Hangarı), Kargo Terminal Binası şantiyelerinde işler durdu. Bozacı Yapı’nın mühendislerinden alınan bilgilere göre; Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. şirketinin Proje Koordinatörü tarafından, Bozacı Yapı’nın Şantiye Şefleri ve işveren temsilcileri tehdit edilirken; korumalar ve güvenliklerle birlikte mühendislerin üzerine yüründüğü bildirilmektedir…

Kalyon İnşaatın Şantiye şefleri, Bozacı Yapı’nın işveren temsilcilerine ‘’İşçilerinizi ya çalıştırın ya da Nova İnşaatın parasına çöktük, sizin de 3-4 milyon TL’nize çökeriz! Para ödenmeden işinize devam edin, etmezseniz sonuçları Nova İnşaat’la aynı olur’’ diye sözlü şiddetle bulundu.

Kalyon inşaatın türlü bahanelerle, Nisan ve Mayıs ayında yapılan işlerin hakkedişlerini imzalamadığı bu bahanelerin içinde acele olduğu söylenip zorla birim fiyatı veya sözleşme onayı olmayan işleri yaptırıp parasını da bu nedenlere bağlayarak ödemediği söylenmektedir. Bu gibi bahanelere de dayatılarak işçilere taşeronun alacağı olmadığı söylenmekte, ancak aylardır geceli gündüzlü yapılan hatta bitme aşamasına gelmiş işlerle alakalı herhangi bir ödeme yapıldığına dair belge gösterilmemektedir.

Yine taşeron firmanın mühendislerinden alınan bilgilere göre Kalyon İnşaat’ın üst düzey yetkileri en azından işçilikleri 12.06.2018 tarihinde ödeneceğini söylemiş olup, o gün ödenip ödenmeyeceği ve bayram tatili öncesi bu kadar insanın ne kadar daha mağdur edilip-edilmeyeceği de merak uyandırmaktadır.