Kalyon’un maliyetler arttığı gerekçesiyle çekildiği Trabzon Şehir Hastanesi’nin yapımı için ihale tarihini AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora açıkladı.

Kalyon’un inşasından çekildiği Trabzon Şehir Hastanesi için ihale tarihi belli oldu
Fotoğraf: İHA

Kalyon İnşaat’ın maliyet nedeniyle yapımından vazgeçtiği Trabzon Şehir Hastanesi için yeniden ihaleye çıkılacak. AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora önümüzdeki hafta hastane ihalesinin yapılacağını söyledi.

Cora, Şehir Hastanesi'nin ihale sürecinin adli ve bürokratik nedenlerle uzadığını belirterek İHA'ya yaptığı açıklamada, "İhale sürecini yakından takip etmekteyiz. Ekim ayında ihaleye çıkmasını bekliyorduk ancak adli ve bürokratik olaylardan dolayı süreç uzadı. Yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki hafta içerisinde ihalesinin olacağını söylediler. Konuyu takip ediyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Akyazı dolgu alanına yapılan Trabzon Şehir Hastanesi ihalesi 22 Eylül 2020’de davet usulüyle AKP’ye yakın Kalyon İnşaat’a 1 milyar 99 milyon TL’ye verilmişti. İnşaat sürerken Kalyon İnşaat maliyetlerin arttığı gerekçesiyle Haziran 2022’de inşaattan çekildi. Şehir Hastanesi yapımının 28 Ocak 2023'te bitmesi planlanıyordu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Gökalp ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğretim üyesi Fırat Altıntaş'ın uluslararası dergide yayımlanan bilimsel makalesinde, Avrupa Uzay Ajansı’na ait ‘Sentinel-1’ uydusundan elde edilen 3 yıllık verilere göre, dolgunun yılda 9,7 milimetre çöktüğü, bazı alanların ise yılda 3,9 milimetreye kadar yükseldiğine yer verildi ve zemin çatlaklarına bağlı olarak çökme şeklinde olduğu belirlenmişti.