Kamp Armen direnir, Esayan rantını yer!

Yeni Şafak yazarı ve AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Markar Esayan’ın Paros dergisine hakkında yıkım kararı alınan Tuzla Ermeni yetimhanesine ilişkin yaptığı “Kamp Armen Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi” açıklamasına Nor Zartonk Derneği’nden yalanlama geldi.

Kamp Armen’in önündeki direniş 27. gününe girerken burada günlerdir nöbette olan Nor Zatonk ayrıca Esayan’ın “Kamp Armen’i seçim malzemesi”yapmasını kınadı.

“Yetim hakkından siyasi rant çıkarma ve yalan haber furyası” başlıklı açıklamada tapunun hâlâ iade edilmediği belirtilerek, Paros’un haberi tekzip etmesi istendi.

Yetim çocuklar tarafından inşa edilen ve Hrant Dink’in de gençliğini burada geçirmesi nedeniyle büyük bir manevi öneme sahip olan Kamp Armen’e ilişkin Nor Zartonk’un açıklamasının tam metni ise şöyle:

Paros dergisinden Ermeni yetimlerin hakkının sömürüsüne, siyasi ranta araç yalan haber! Kamp Armen direnişi devam ederken reklam amaçlı hazırlanmış bu haberin maksadını anlamakta zorluk çekiyoruz.

Soruyoruz:

1- Yetimhane iade edildi diyorsunuz, vakfın üstüne geçirilmiş tapu nerede? Madem elinize geçti, tapuyu acilen yayınlayın.

2- Bu yalan haberi ve AKP reklamını yayınlamak için kaç para aldınız?

3- Böyle bir yalan haber yapıp gazetecilik mesleğine devam etmeyi hangi ahlaki normlarla içinize sindirebiliyorsunuz?

Paros yayınlanan yalan haberi tekzip etmelidir.

Markar Esayan, Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni, Kamp Armen’i seçim malzemesine dönüştürme çabasından vazgeçmelidir.

Direnişimiz 27 gündür zaten alandadır, Kamp Armen’dedir. Hangi siyasal yapıların yıkımı durdurduğunu, kimlerin bizimle direndiğini, kimlerin yıkım günü bile bile seyirci kaldığını ve sonrasında siyasal rant peşinde koştuğunu sadece biz değil, Kamp Armen’e gelen tüm ziyaretçilerimiz çok iyi bilmektedir.

Bu noktada süreci uzatıp kafaları karıştırmaktan başkaca bir katkısı olmamış Markar Esayan’ın açıklamaları Ermeni halkına yarar değil ancak zarar sağlayabilir. Bu tutumdan vazgeçerek kampın iadesi ve Ermeni halkı için çaba sarfetmesini bekliyoruz.

Bu soruları cevaplayamayan bir yayın kuruluşunun ve daha iade edilmeden yetim hakkından rant sağlamaya çalışan bir vekil adayının halkımızın vicdanında yeri yoktur.