Kamp Armen direnişi sürüyor

MERYEM DUTOĞLU

Tuzla Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen'in tapusunun Ermeni toplumuna hala iade edilmedi . Direniş 41. gününü geride bırakırken Kamp Armen'in geleceği belirsizliğini koruyor.

Kamp Armen'de nöbet tutan direnişçiler, tapu Ermeni Halkına iade edilene kadar direnişe devam edeceklerini belirterek, çadır,çarşaf, içme suyu, karton bardak, vegan yiyecek gibi ihtiyaçların bulunduğu direnişte bir arada yaşama mücadelesine destek veren herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

6 Mayıs'ta Kamp Armen'e kepçelerin girmesiyle yıkıma karşı Nor Zartonk Derneği öncülüğünde direniş başlamıştı. Bunun üzerine Kamp Armen'in bulunduğu arazinin sahibi Fatih Ulusoy araziyi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı'na bağışlayacağını duyurmuştu. Daha sonra ise AKP İstanbul milletvekili adayı Markar Esayan Kamp Armen tapusunun Gedikpaşa Vakfı'na iade edildiği şeklinde gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunarak konuyu seçim malzemesi haline getirmişti.

Nor Zartonk Derneği en son yaptığı basın açıklamasında direnişin, tapunun Ermeni toplumuna iade edilene kadar süreceğini açıklamıştı. Kamp Armen direnişinin sadece bir mülkiyet meselesi olmadığı, Türkiye'nin dört bir yanında Ermenilerin maruz kaldığı yalnızlaştırma,mülksüzleştirme,tehdit ve baskı politikalarından sadece biri olduğu belirtilmişti. Nor Zartonk Sözcüsü Sayat Tekir "Şunu biliyoruz ki Kamp Armen nasıl bir günde Ermeni toplumundan alındıysa bir günde de iade edilebilir" demişti.