"Kamp Armen Dayanışması" ve "Nor Zartonk İnisiyatifi" üyeleri, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi (Kamp Armen)'nin yıkılmaması ve tapunun iade edilmesi için başlatılan eylemde geride kalan 45 günlük süreci ve gelinen son noktayı değerlendirmek üzere Cezayir Restaurant'ta basın toplantısı düzenledi.

Kamp Armen hala iade edilmedi

"Oyalamaya son! Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin" pankartının asıldığı toplantıda Ermenice konuşan Nor Zartonk üyesi Sayat Tekin, süreci ve yaşanan gelişmeleri anlattı. Toplantıda basın açılamasını okuyan Diren Cevahir Şen, “Tam 45 gündür, devlet tarafından planlı bir şekilde el konularak çürümeye bırakılan ve direnişle birlikte tekrar canlandırdığımız Kamp Armen için nöbetteyiz. Kamp Armen'in tapu sorununun çözülmesi için yürütülen müzakere süreci şeffaf bir şekilde yürütülmemiş, hiçbir resmi dayanağı olmayan bilgilerle kamuoyu, basında yer bulan yanlı haberlerle, verilen demeçlerle yanlış yönlendirilmiştir. Tekrar beyan ediyoruz: Kamp Armen Ermeni halkına iade edilmemiştir." dedi.

Şen, "Tapu devri sorununun çözümü için talimat verdiği ifade edilen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na soruyoruz: Kampın asıl sahibi olan Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na tapu devri ısrarla neden gerçekleştirilmemektedir? Türkiye Cumhuriyeti devletinin el koyduğu bu kampın tapu devri daha ne kadar geciktirilecektir? Devletçe el konulan Kamp Armen, neden Davutoğlu'nun partisi tarafından seçim malzemesine dönüştürülmüştür?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şen, 26 Haziran Cuma günü saat 19.30'da Tünel'den Galatasaray Meydanı'na bir "Kamp Armen" için dayanışma yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu.

'ISRARLA İADE EDİLMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'
Kamp Armen Dayanışması üyesi Burak Özgüner, "Bu tapunun devri gerçekleştirilmiş olsa bile bu devlet tarafından yada mülk sahibi olduğu iddia edilen kişi tarafından Ermeni halkına sunulmuş olan bir lütuf olmayacaktır. Bu zaten halihazurda devletin kanunuyla mevzuatıyla gasp edilmiş bir mal. Bunun iade edilmesini biz lütuf olarak görmüyoruz. Bu konuda yüzlerce örnek varken Anadolu'da İstanbul'da Türkiye'nin dört bir yanında bunların tamamının iade edilmesi gerekiyor. Israrla iade edilmediğini görüyoruz. 45 günden beri direnişimiz devam ediyor. Çeşitli beyanlar var. Şeffaf yürütülmeyen bir müzakere süreci var. Orada sadece Ermeni halkı yok. Ermeni halkının dostları da var,"şeklinde konuştu.

DHA