'Kamp Armen için verilen vaatleri soruyoruz'

Aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu binlerce yetim ve çocuğun yetişmesine olanak sağlayan Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen'in yıkımını engellemek için başlatılan direniş 45'inci gününü doldururken, kampın tapusunun Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na devredileceğine dair sürecin şeffalaşması konusunda çağrı yapılıyor.

"Kamp Armen direnişimizin 45. gününde verilen vaatleri soruyoruz" diyen Nor Zartonk, yarın gerçekleştireceği basın açıklamasıyla yetkilileri somut adım atmaya çağıracak.

Nor Zartonk, tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Şimdiye kadar, tapu devrinin, kampın asıl sahibi olan Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na yapılacağı yönündeki bilgi ve haberler defalarca kamuoyuyla paylaşıldı ancak konunun muhatapları tapu devrine dair en ufak bir somut adım dahi atmadı. Kampın tapu devri hakkındaki vaatleri, basında yer bulan haberlere yansıyan demeçlerin sahiplerine ve konunun muhataplarına soracağız ve sürecin şeffaflığı konusunda kendilerine açık çağrıda bulunacağız."

Direnişimizin 45'inci gününde ayni yarın saat 11:00'de İstanbul Galatasaray'daki Cezayir Toplantı Salonu'nda Armen destekçileri bir basın açıklaması düzenleyecek.