'Kamp Armen’in ayakta kalması Hrant’ın ilk arzularındandı'

Rakel Dink, eşi Hrant Dink’in “Atlantis Uygarlığı” diye andığı Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin yıkım çalışmalarına Agos için kaleme aldığı bir yazıyla tepki gösterdi.

Yıkımın başlaması nedeniyle şaşkın olmadığını yazan Dink, “Hayatı öldürdüler, yaşamı öldürdüler. Demokrasisiyle, hukukuyla övünüyor devlet. Şimdi seyretsinler yıkımı” ifadelerini kullandı.

Dink, Tuzla Ermeni Yetimhanesi, nam-ı diğer Kamp Armen’in ayakta kalmasının eşi Hrant’ın “ilk arzularından biri” olduğunu da söyledi. Yetimhane’nin inşasında nice yetim çocuğun emeği olduğunu hatırlatan Dink, “1915’i inkâr ettiler. Kamp, 2015’te yıkılıyor, bunu da inkâr etsinler. Onca hatıra, onca çocuğun emeği var orada. Hiç mi vicdan yok? Geri dönüş algısı yok? Emeğe hiç mi saygıları yok? Bu haksızlığı durdurmak için, vatandaşlık haklarıyla ulaşılamıyor mı kimseye? Farkındalık yaratmak için özel telefon, özel ilişkiler mi gerekiyor? İnsanlığa yakışmayacak bir durum bu” ifadelerini kullandı.

Kamp için yıllarca mücadele ettiklerini de sözlerine ekleyen Dink, buna rağmen yıkıma geçilmesini ise adeta isyan etti: “Hiçbir şey ifade etmiyormuş demek. Kötülüğe karşı iyilik göstermemiz gerektiğini biliyorum. Onurlu olan bu… Ancak onurlu kalabilmenin ne kadar pahalıya mal olduğunu da biliyorum.”


Kamp Armen'in yıkımı Ermeni Kilisesi'ni derinden yaraladı: Yüreğimiz kanıyor

Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nde taşeron yıkımı durdurdu: Burada yetim hakkı var