Çankaya Üniversitesi’nde eğitim gören Hasan İsmail H. İsimli öğrencinin öğretim görevlisi Ceren Damar’ı öldürmesi gündemdeki yerini korurken benzer bir olayın Gaziantep Üniversitesi’nde de yaşandığı ancak olayın rektörlüğe bildirilmeden üzerinin kapatılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Merkez Kampüsü’nde meydana geldi. M.K. adlı öğrenci, vize […]

Kampüste şiddet cezasız kaldı

Çankaya Üniversitesi’nde eğitim gören Hasan İsmail H. İsimli öğrencinin öğretim görevlisi Ceren Damar’ı öldürmesi gündemdeki yerini korurken benzer bir olayın Gaziantep Üniversitesi’nde de yaşandığı ancak olayın rektörlüğe bildirilmeden üzerinin kapatılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Merkez Kampüsü’nde meydana geldi. M.K. adlı öğrenci, vize sınavı sırasında kopya çekerken bir akademisyene yakalandı. M.K, kendisini kopya çekmemesi için uyaran akademisyeni dövdü ve akademisyen de bir sağlık kuruluşuna giderek darp raporu aldı.

ADLİ SORUŞTURMA

Darp edilen ve yaralanan akademisyenin şikayeti üzerine olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet savcılığında sorgulanan M.K, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. M.K. hakkında Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplini Yönetmeliği çerçevesinde Dekanlık tarafından soruşturma açıldığı ifade edildi. Buna göre, 6 ay uzaklaştırma cezası alması gereken öğrenci “bir süre” öğrenime devam etmedi.

Üniversitesiden bir akademisyen, dekanlığın darp olayını rektörlüğe bildirmediği, o nedenle de cezalandırılmadığını öğrendiklerini söyledi. Akademisyen, dekanlığın öğrenciyi olayın unutulmasını sağlamak için bir süre okula gelmemesi konusunda “sözlü” olarak uyardığını bildirdi.