AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade’de bin 345 metrekarelik parselin satışa çıkarılmasına tepki gösteren Üsküdarlılar, bir araya geldi. Açıklama yapan Üsküdarlılar, “Kamu kaynakları yandaşlara peşkeş çekiliyor” dedi.

Kamu arazileri satılarak dönen çark

YAREN ÇOLAK

AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade'de bin 345 metrekarelik ”turizm tesisi” fonksiyonuna sahip parsel gelir sağlamak için satışa çıkarıldı. AKP ve MHP oylarıyla Meclis’ten geçen satışa CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi. İBB İştiraki İSPARK’ın otopark olarak işlettiği arazide bir araya gelen Üsküdarlılar, “Üsküdar Belediyesi, alışkanlık haline getirdiği mal varlıkları satışı ile Üsküdarlının geleceğini de satışa çıkarıyor” dedi.

Basın açıklamasını okuyan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Üsküdar Belediyesi, yıllardır yanlış uygulamalarının ve tercihlerinin faturasını Üsküdar halkına ödetmeye devam ediyor. Bir belediyenin belediye mülklerini satarak varlığını sürdürme çabası, demokratik teamüllere göre başarısızlıklarının itirafı ve istifa sebebi olması gerekirken Üsküdar Belediyesi bu utanç uygulamasını rutin faaliyet haline dönüştürmekte ısrar etmekte” diye konuştu.

7 YILDA 82 BİN 653 METREKARELİK KAMU ARAZİSİ ELDEN ÇIKARILDI

2014-2021 yılları arasında toplam 82 bin 653 metrekare kamusal arazinin elden çıkarıldığını kaydeden Özçağdaş, “Türkiye, kaynakların halk için kullanıldığı, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini deneyimlerken, Üsküdar’da hâlâ kaynaklar yandaşlara peşkeş çekilmekte, kıymetli araziler hangi amaca hizmet ettiği meçhul bir şekilde elden çıkarılmakta, rant odaklı uygulamalar hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

kamu-arazileri-satilarak-donen-cark-936203-1.

AKP’Lİ BELEDİYE KAMU KAYNAKLARINI RANT İÇİN TARİKATLARA PEŞKEŞ ÇEKİYOR

Arazinin ülkedeki yurt sorununa bir çözüm olarak kullanılabileceğine dikkat çeken Özçağdaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin yurt ihtiyacı hepimizin içini yakan bir sorun. İstanbul’da 44 öğrenciye 1 yurt yatağı düşüyor. Mevcut yurtların yetersizliği ortada iken Üsküdar Barbaros’taki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu da yıkılmış ve arazisi özel okulculuk yapan bir tarikat vakfına peşkeş çekilmiştir. Her zaman olduğu gibi yurttaşlar, AKP yağma düzenine karşı çıkmış, konu ile ilgili 9 dava açmıştır. Maalesef, AKP zihniyeti yurt yapmadığı gibi varolan yurtları yıkarak, tarikat vakıflarına peşkeş çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar gençlere yönelik tek bir yurt yapmamış olan Üsküdar Belediyesi’nin kamusal kaynakları tarikatlara ve rant çevrelerine aktarmaya son vermeye, satışa sunduğu bu araziyi yurt alanı olarak tahsis etmeye çağırıyoruz.”

ÖĞRENCİLER BARINAMIYOR ARAZİYE YURT YAPILSIN

Üsküdar Belediyesi’nin bütçesinin İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi arasında bütçe olarak 2’inci sırada yer aldını söyleyen Özçağdaş, yurt yapabileceklerini belirtti. Özçağdaş, “Ancak eğer Üsküdar Belediyesi yeterli kaynak olmadığını söylüyor ise İstanbul genelinde yurt yapma atılımını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar’da bir yurt yapmak için tüm imkânları seferber edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Hukuki olarak da mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Özçağdaş, “Bizim olanın tasarrufu bizimdir. Üsküdar halkı hakkı olanı kimseye yedirmeyecek” dedi.