Kamu bankaları normalleşme sürecine geçiş döneminde temel ihtiyaçlar dışında büyük ölçüde daralan tüketim harcamasını teşvik amacıyla dört yeni kredi paketi hazırladı

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçiriyor

Covid-19 salgını sürecinde getirilen sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat yasakları bugün itibariyle kaldırıldı. Bazı işletmeler de yeniden açıldı. Kamu bankaları, ‘normalleşme’ sürecinde tüketimi teşvik etmek için dört yeni kredi paketini hayata geçirme kararı aldı.

Bu krediler ise şöyle olacak;

KONUT KREDİSİ: Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak.

İKİNCİ EL OTO KREDİSİ: İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

SIFIR ARAÇ KREDİSİ: Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın alacak müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

BEYAZ EŞYA, MOBİLYA, TEKSTİL KREDİSİ: Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarıyla anlaşmalar yapılarak, asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

BERAT ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kamu bankalarının açıkladığı kredi finansman paketleri ile ilgili olarak, "Kamu bankalarımızın devreye aldıkları 4 ayrı finansman paketi milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Albayrak açıklamasında, "Normalleşme döneminde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını geniş bir yelpazede karşılamak, yerli üretimi desteklemek ve tüm sektörlerde hareketlenmeyi sağlamak amacıyla kamu bankalarımızın devreye aldıkları 4 ayrı finansman paketi milletimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

AA