TL’deki zayıflamayla bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında 51,5 milyar TL’lik sermaye artışına gidilmesine karar verildi. Ulaşılan kamu bankaları ise konu hakkında sessiz kalmayı seçti.

Kamu bankalarında sermaye artışına gidildi; bakanlık ve bankalar sessizliğe büründü

Bloomberg'in, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre; Ziraat Bankası’na 22,5 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,5’er milyar TL, katılım bankalarına 2 milyar TL’lik ek sermaye planlanıyor.

Ek sermayelendirme konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunum yapıldığını belirten yetkili, önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağını söyledi.

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili soruya, “Ekonomimizin önemli bir lokomotifi olan ve TVF’nin de portföyünde yer alan kamu bankalarımızı, ülkemizin kalkınmasına katkılarının sürmesi için, daha önce yaptığımız gibi, gerekli olduğu durumlarda desteklemeye devam edeceğiz” yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ziraat Bankası konuyla hakkında yorum yapmadı. Halkbank ve Vakıfbank yetkilileri ise görüş talebine yanıt vermedi.

Sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.