3 banka, Hisarcıkloğlu'nun bankaların kredileri finansman sıkıntısı çeken firmalara vermediği eleştirisine karşı ortak açıklama yaptı. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'ın yaptıkları ortak açıklamada, sosyal medya üzerinden kendilerine haksız ve gerçek dışı eleştirilerin yapıldığını, iş tutuşlarıyla örtüşmeyen söz konusu eleştirileri kabul etmediklerini duyurdu

Kamu bankalarından TOBB Başkanı'na: Eleştirileri kabul etmiyoruz

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yaptıkları ortak açıklama ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’nun, bankaların firmalara "limit bitti" diyerek kredi vermemesini eleştirmesine tepki gösterdi.

Hisarcıkloğlu’nun kamu bankalarına yönelik haksız ve gerçek dışı eleştiriler yaptığı savunulan açıklamada, “kamu bankalarının korona virüsü salgınıyla ilgili finansal mücadeleye özveri içerisinde kesintisiz destek verdikleri” öne sürüldü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, açıklamada, “Kamu bankaları olarak, iş tutuşumuzla örtüşmeyen eleştirileri kabul etmediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet kapasitesini 250 milyar lira artırdığını hatırlatmış, ve bankaların “limit bitti” gerekçesiyle başvuruları kabul etmediğini belirtmişti.

Hisarcıklıoğlu, şunları söylemişti: “81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta koronavirüsten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Hepimiz aynı gemideyiz. Devletimiz zaten riskin %80’ini üstleniyor. Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşen tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum.”