Kamu binaları çürük çıktı

Dilara ŞİMŞEK

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu’nun ön raporunda acı tespitler yer aldı. Raporda “Sivrice’deki incelemelerde özellikle yeni yapılmış kamu binaları ile Sivrice Merkez Camisi’nin büyük hasar gördüğü tespit edildi” denildi.

Kamu binası ve camilerin hasar gördüğü bir başka bölge ise Diyarbakır’ın Ergani, Çermik, Çüngüş ilçeleri ve köyleri oldu.

Gezin beldesinde çöken 6 katlı binaya ilişkin “Yeterince mühendislik hizmeti almadığı, yapısal kusurların fazla olduğu, bu nedenlerden dolayı binada tümden göçme oluştuğu tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Raporda yoğun bir gaz kokusunun tespit edildiği ve acil önlem için Valiliğe başvurulduğu bilgisi de yer verildi. Raporda Diyarbakır surlarında bazı taşların düştüğü dile getirildi. Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunan Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, “Mahallelerde doğalgaz borularından geçilemiyordu, bunu iletebileceğimiz bir yetkili bulamadık. Mühendislik hizmetlerinin yetersiz olduğunu gördük” dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.