Kamu denetçiliği için AKP’ye yakın adaylar

Mustafa BİLDİRCİN

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Alt Komisyonu, görev süresi bitimi nedeniyle boş kalan bir kamu denetçiliği için üç adayın ismini belirledi. TBMM Genel Sekreterliği döneminde kardeşini Meclis’in halı fabrikasında sınavsız işe aldığı gerekçesiyle eleştirilen Sadettin Kalkan adaylardan biri oldu.

27’nci dönem için AKP’den milletvekili aday adayı olan Reşit Uzel de gizli oylama ile ismi belirlenen üç isim arasında yer aldı. Toplam 12 oyun atıldığı gizli oylamada dört oy alarak kamu denetçisi adayı olarak belirlenen bir diğer isim ise Didem Yeter Güler oldu.

Karma Alt Komisyonu, AKP Milletvekili İsmail Tamer Başkanlığı’nda toplandı. Komisyonda, dört yıllık görev süresi dolan Sadettin Kalkan’ın yerine kamu denetçiliği kadrosu için yapılan 31 kişinin başvurusu değerlendirildi. TBMM Genel Sekreterliği döneminde kardeşini Meclis’in fabrikasına sınavsız soktuğu ortaya çıkan Kalkan’ın kamu denetçiliği için yeniden aday olduğu bildirildi.

ÜST KOMİSYONA GİDECEK

Alt komisyonda yapılan gizli oylama ile belirlenen üç aday, üst komisyona bildirilecek. Üst komisyon ise 15 gün içinde adaylar içinden yapacağı gizli oylama ile kamu denetçisini seçecek.