Kamu emekçisine çağrı: Sefalete karşı alanlara

HABER MERKEZİ

Milyonlarca kamu emekçisini ilgilendiren ve 2 Ağustos’ta başlayacak olan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin iktidarın önerdiği yüzde 3,5 teklife karşı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yurdun her yerinde alanlara çıkacağını açıkladı.

Birleşik Kamu-İş memur ve memur emeklilerine, önceki yıllardaki kayıpların karşılanabilmesi için yüzde 30 zam yapılmasını, 2022 yılının ilk yarısında yüzde 15, ikinci yarısında da yüzde 15 yapılması talep ediyor. Yaklaşık 4 milyon kamu emekçisini ve 2 milyon emekli memuru ilgilendiren 6’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) için görüşmeleri 2 Ağustos’ta başlayacak.

İktidarın yüzde 3,45 oranındaki zam teklifi yapması beklenirken sendikalar tekliflerini Çalışma Bakanlığına iletti. Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 zam teklifinde bulunarak toplamda ücretlere yüzde 38 artış yapılmasını talep etti. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu da yaptığı açıklamada, kamu memurlarına yapılacak olan zammın 2022 ve 2023 yıllarında yüzde 15+15 olması gerektiğini vurguladı. Birleşik Kamu-İş, memurların hakları için alanlarda olacaklarını duyurarak “Emeğimize, geleceğimize ve haklarımıza sahip çıkmak ve 6’ncı dönem toplu sözleşme görüşmesi tiyatrosuna dur demek için alanlardayız” ifadelerini kullandı. Birleşik Kamu-İş yaptığı açıklamada, iktidarın kamu emekçilerine yapacağı yüzde 3,5 zammı eleştirerek, “Yüzde 3,5 zam değil, insan onuruna yaraşır, emeğimizin karşılığı kadar ücret istiyoruz” ifadelerini kullandı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yaptığı açıklamada Memur-Sen’i de eleştirerek “Memurları sözde toplu sözleşme masalarında satan, hak kaybına uğratan, memurun değil AKP’nin çıkarlarını gözeten sözde yetkili Memur-Sen’in toplu sözleşme masasına oturmayı kabul etmiyoruz” dedi.