Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, şans oyunlarında peş peşe yolsuzluk kokan yanlışlardan sonra, Milli Piyangodaki ikramiyelerin adrese teslim olduğunu dile getirerek araştırma önergesi vermişti. Tarhan, yaşanan tartışmalardan sonra Milli Piyango Genel Müdürü’nün görevden alınmasını değerlendirdi. ŞAİBE GÖREVDEN ETTİ Milli Piyango Genel Müdürlüğünün dağıttığı ikramiyelerde son zamanlarda gözle görünür şaibelerin olduğunu dile getiren Tarhan, “En son Gebze’ye […]

Kamunun her alanında yolsuzluk var

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, şans oyunlarında peş peşe yolsuzluk kokan yanlışlardan sonra, Milli Piyangodaki ikramiyelerin adrese teslim olduğunu dile getirerek araştırma önergesi vermişti. Tarhan, yaşanan tartışmalardan sonra Milli Piyango Genel Müdürü’nün görevden alınmasını değerlendirdi.

ŞAİBE GÖREVDEN ETTİ

Milli Piyango Genel Müdürlüğünün dağıttığı ikramiyelerde son zamanlarda gözle görünür şaibelerin olduğunu dile getiren Tarhan, “En son Gebze’ye isabet eden bir ikramiyenin    tarihi neredeyse 30 yıl öncesine ait olarak Genel Müdürlüğün internet sitesinden yayınlandı. Rakamlar inanılmaz olasılık kombinasyonlarıyla ard arda geliyor. Ne yazık ki kamunun her alanında yolsuzluklar var” dedi.

SADECE GENEL MÜDÜR DEĞİL ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ

Tahsin Tarhan, “Şaibelerin ortaya çıkmasından sonra Genel Müdürün görevden alınmasını tabi ki doğru bir hamle olarak değerlendiriyorum.
Ancak önemli olan anlayışın değişmesi. Milyonlarca kişini umutlarının devletin bir kurumu tarafından istismar edilmemesi. Ayrıca son 17 yılda ne yazık ki birçok üst düzey yetkilinin görevden alındığını ya da istifa ettiğini görmediğimizden umarım bu durum kimilerine ders olur diye düşünüyorum” dedi.

ADRESE TESLİM İKRAMİYELERİN HESABI VERİLMELİ

Milli Piyango’da vatandaşların çalınan umutları ve parası olduğunu söyleyen Tarhan, “Genel Müdürü görevden almakla bu konu kapatılmaz. Bu zamana kadar hangi ikramiyelerde ne yapılmış, kime ne kadar ikramiye isabet etmiş, bu kişiler kim? Kamu görevlileri bu işe neden ve nasıl girmiş hepsinin ortaya çıkarılması ve hukuki sürecin bir an önce başlatılması gerekmektedir” diye konuştu.