Meral danyıldız 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın 12 Nisan 2018’de Giresun Eynesil’deki evinin önünde ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada, kamuoyunun da yakın takibiyle ilerleme sağlanabildi. Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatılırken, adli kaynaklara göre […]

Kamuoyu baskısı sonuç getirdi: Aylar sonra soruşturma

Meral danyıldız

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın 12 Nisan 2018’de Giresun Eynesil’deki evinin önünde ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada, kamuoyunun da yakın takibiyle ilerleme sağlanabildi. Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek.

Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatılırken, adli kaynaklara göre intihar düşük bir ihtimal. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde görevli 5 kişilik polis ekibine soruşturmada görev verildi.

GÖREVİ İHMAL SUÇU

1 yıldır soruşturmayı yürüten savcılık makamından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, henüz 11 yaşındaki Rabia Naz’ın intihar ettiği ihtimali öne çıkarılmıştı. Eynesil Emniyeti’nden ilk incelemeyi yapan bir kısım polis hakkında olay yerinde gerekli güvenlik önlemini almadıkları ve hastaneye gidip ardından dönerek inceleme yaptıkları gerekçesiyle ‘görevi ihmal suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında polis memurlarının ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında 60 kadar tanık dinlenmişti. Rabia Naz’ı ilk gören ve soruşturma kapsamında dinlenen tanıklar, eksik noktaların tamamlanması için polisler tarafından tekrar dinlenecek.

NEDEN BEKLETİLDİ?

BirGün’e konuşan Vatan ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç, soruşturmanın geç başlatıldığı görüşünde.

Avukat Kılıç, şunları söyledi: “Olay yeni yapılmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. 4 Temmuz 2018 tarihli bir suç duyurumuz vardı ancak maalesef savcılık makamınca hiçbir işlem yapılmamıştı. Savcılık, neden 7 ay bekledi bu kararı vermek için? Bunun açıklanması gerekiyor. Yani neden Nisan ayına kadar bekletildi? Her şey yapılmıştı, Kasım ayında tanıkların dinlenmesini istemiştik.”