Kanada’nın British Columbia eyaletinde, soruşturmalar tamamlanmadığı için resmi olarak henüz kesinleşmese de, aşırı sıcaklarla bağlantılı olarak 808 kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Kanada’da aşırı sıcaklar nedeniyle 800’den fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor

Kanada’da British Columbia Adli Tıp Kurumu, British Columbia eyaletini etkisi altına alan sıcak hava dalgasında hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin istatistikleri güncelledi.

İHA’nın aktardığına göre güncellenen verilerle birlikte 25 Haziran-1 Temmuz arasında aşırı sıcaklarla bağlantılı olarak toplam 808 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.

Soruşturmalar ve otopsiler tamamlanmadığı için 808 ölümün kaçının doğrudan sıcaklıkla ilişkili olduğunu henüz tam olarak belirlenemezken, söz konusu verilerin geçici olduğu ve değişebileceği aktarıldı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun klimasız evlerde tek başına yaşayan yaşlılar olduğu kaydedildi.

Öte yandan uzmanlar küresel sıcaklıkların sanayi öncesi seviyelerin 2 santigrat derece üzerine çıkması durumunda bu tür sıcak hava dalgalarının her 5 veya 10 yılda bir ortaya çıkabileceği konusunda uyarıyor.

British Columbia eyaletinde sıcaklıklar 50 santigrat dereceye kadar yükselebiliyor.