Kanada’da bir kutup ayısı, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan park halindeki bir askeri helikoptere saldırarak bazı parçalarına zarar verdi.

Kanada'da askeri helikoptere kutup ayısı saldırdı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanada Hava Kuvvetleri Çarşamba günü, "meraklı" bir kutup ayısının askeri helikoptere saldırarak hasar verdiğini açıkladı.

Newsweek'in haberine göre, Kanada'da arama kurtarma çalışmalarında kullanılan CH-149 Cormonant model helikopter, olayın meydana geldiği 16 Eylül tarihinde ülkenin doğusunda bulunan Newfoundland ve Labrador illeri arasında uzak bir pistte park halindeydi.

Arama kurtarma timi, kötü hava koşulları nedeniyle tercih ettikleri destinasyona iniş yapamayarak kendilerini Saglek pistinde buldular.

Mürettebatın istedikleri yüksekliğin aşağısına park etmek zorunda kaldığını söyleyen Tim Komutanı Yb. Brent Vaino CBC News'e yaptığı değerlendirmede, "Bu nedenle, (iniş yaptığımız yer) her iki tarafı da su kütlesi olan ve kutup ayılarının bazen geçiş yaptığı bir alandı ve bu durumda bu olay başımıza geldi" diye konuştu.

Kanada Hava Kuvvetleri (RACF) konuyla ilgili yaptıkları twitter açıklamasında "meraklı bir kutup ayısının", içinde mürettebatın olmadığı bir anda helikopterin yanına gelerek belli parçalarında hasara sebep olduğunu belirtti.

Mürettebat olayın ardından gerekli kontrol ve tamirleri yaparak görevlerine devam etti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı verilerine göre, kutup ayıları Kanada, Alaska, Grönland, Norveç ve Rusya'nın kutup kıyılarında 19 farklı alt-popülasyon halinde bulunuyor.