Kanada, koronavirüs salgını nedeniyle Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmayacağını bildirdi

Kanada, olimpiyatlara sporcu göndermeyecek

Kanada Olimpiyat Komitesi (COC), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmayacak.

COC'un internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu karar sadece sporcularla ilgili değil, halk sağlığıyla da ilgilidir. Koronavirüs ve bununla ilişkili riskler, sporcular, aileleri ve Kanada halkı için güvenli değildir. Sporcularımızın olimpiyat oyunlarına yönelik çalışmalarını devam ettirmesi de tüm Kanadalıları takip etmeye teşvik ettiğimiz halk sağlığı tavsiyesine ters düşmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Bu kararın, Kanada Paralimpik Komitesi ile alındığı bildirildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, salgının yayılma hızındaki değişim ve sporcuların sağlığı göz önüne alınarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki kararını 4 hafta içinde alacağını duyurmuştu.

OLİMPİYATLAR ERTELENEBİLİR

Öte yandan Japonya Başbakanı Şinzo Abe de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenebileceğini açıklamış ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) konuyla ilgili nihai kararı vereceğini ancak iptalin bir seçenek olmadığı görüşünü sürdürdüklerini vurgulamıştı.

AA