CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, aralarında Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan arazilerin de bulunduğu Türkiye'nin farklı noktalarındaki Hazine arazilerinin satışına ilişkin özelleştirme kararıyla ilgili olarak, "Melih Gökçek Ankara’yı parsel parsel satmıştı. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi parsel parsel satıyor” dedi.

Kanal İstanbul'a bitişik hazine arazisi satışa çıkarıldı: Türkiye’yi parsel parsel satıyorlar

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Türkiye’nin farklı noktalarında yer alan Hazine arazileri satışa çıkarıldı. Satışa çıkan Hazine arazilerinden biri de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul güzergahında yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sata sata bir şey kalmadı. Sanayi tesisleri, fabrikalar bitti şimdi gözü Hazine arazilerine diktiler. Parsel parsel Türkiye’yi satmaya başladılar. Melih Gökçek Ankara’yı parsel parsel satmıştı. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi parsel parsel satıyor” dedi.

AKP hükümeti göreve geldiği 19 yıl önce devlete ait çok sayıda sanayi tesisi, fabrika bulunduğunu belirten Öztunç, "Cumhuriyet döneminde yapılan sanayi tesisi ve fabrikalar satıldı. Şimdi satılacak hiçbir şey kalmadı. Gözü hazine arazilerine diktiler. Kasa boş, hazine boş… Kasayı doldurmak için hazine arazilerini satıyorlar. Kasa niye boş? Çünkü beş müttehitte çalıştılar” diye konuştu.

Öztunç, kıymetli araziler ve hidroelektrik santrallerinin (HES) bulunduğu satılacak alanlarla ilgili şunları söyledi:

“Peki şimdi neyi satılığa çıkardılar? Hazine arazilerini. Cumhurbaşkanı bugün itibariyle hazine arazilerini özelleştiriyor. Ankara’nın en değerli yerlerinde; İncek’te, Alacaatlı’da arazi satışa çıkarıldı. Aydın Didim’de, Bodrum’da çok sayıda hazine arazisi satışa çıkarıldı. Gözlerini HES’lere diktiler. Bir yandan iklim krizi ile mücadele ediliyor. Su kıtlığı ile mücadele deniyor. HES’leri satışa çıkarıyorlar.”

KANAL İSTANBUL’A BİTİŞİK HAZİNE ARAZİSİ

İstanbul’da satışa çıkan arazi Küçükçekmece ilçesinde yer alıyor. 25 bin metrekare alan sahip olan Hazine arazisi Erdoğan’ın “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul’un güzergahına yakın bir lokasyonda bulunuyor. Geçen ay yapılan AKP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmaların tamamlandığını açıklamış ve Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız ve İstanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler'' demişti.