Kanal İstanbul ÇED raporuna itiraz süresi bugün son buldu. Sadece İstanbul Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 100 binden fazla dilekçe teslim edildiği bildirildi

Kanal İstanbul’a itiraz süresi bitti: Sadece bir müdürlüğe 100 binden fazla dilekçe!

25 Aralık'ta başlayan Kanal İstanbul'la ilgili ÇED raporuna itiraz süreci bugün sona erdi. Soğuk hava ve yağmura rağmen İstanbul’un her iki yakasındaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yurttaşlar adeta akın etti. Uzun kuyrukların oluştuğu müdürlüklere binlerce dilekçeyle başvuruda bulunuldu.

Yapılması planlanan ve çeşitli tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu açıklandıktan sonra yurttaşların ‘görüş ve önerilerine’ sunulmuştu.

Bunun üzerine projenin iptalini isteyen yurttaşlar, yalnızca İstanbul'da değil ülkenin dört bir yanından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak itiraz dilekçelerini vermişti.

Projeye itirazlar, bugün sona erdi. Yurttaşlar, itirazlarını bugün mesai bitimine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de itirazlarını yaptı.

SADECE BİR MÜDÜRLÜKTE 100 BİN!

Sözcü’de yer alan habere göre, İstanbul Balmumcu'daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 10 günde 100 binden fazla dilekçe müdürlüğe teslim edildi.

İstanbul Ataşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de, net rakam belli olmasa da, onbinlerce dilekçeyle başvuru yapıldığı tahmin ediliyor.

İstranbul’un haricinde memleketin dört bir yanında da yurttaşlar çevre ve şehircilik il müdürlüklerine Kanal İstanbul’a dair itiraz dilekçelerini iletmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Toplanan itiraz dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilecek. Bakanlık itirazları ya dikkate alarak ÇED raporunu yeniden ele alacak ya da itirazları dikkate almadan nihai ÇED raporunu bir ay içerisinde açıklayacak.