Kanal İstanbul’da 15 kat imar izni kimlere verildi?

HABER MERKEZİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesi’nin rezerv yapı alanı 1, 2 ve 3’üncü etap planlarında yapılan son değişiklikle beraber, bazı adalara 15 kat imar izni verildiğini belirterek, “Hangi siyasilere ayrıcalık tanınacak” diye sordu.

Bölgede yüksek yapılaşmaya izin verilmeyeceğinin ifade edildiğini ancak bazı adalara yönelik 15 kata kadar imar izni çıktığına dair iddialar olduğunu hatırlatan Tekin, parsellerdeki hissedarların yerleri resen değiştirilmiş, kişilerin adları da gizlenmiştir. İstanbul’a yapılabilecek en büyük ihanetin bu olacağı kanaatindeyim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2017’de katıldığı Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nde ‘‘Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” sözlerini hatırlatan Tekin, “Ne var ki Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı 1994’ten bu yana, İstanbul’da, yüksek irtifalı binaların hem sayısı hem de yükseklik ortalaması arttı. Dikey yapılaşmalarla İstanbul’un silüetini, deprem toplanma alanlarını yok edenler; son günlerde de ‘Dikey yapılaşma kötüymüş yatay yapılaşmaya yöneleceğiz’ diyorlardı. Anlaşılan hatırı sayılır kişilerin olduğu parseller mevzubahis olunca Kanal İstanbul’da da yeniden dikey mimariye döndüler” diye konuştu.