CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, iktidarın tüm uyarılara rağmen yapmakta ısrar ettiği Kanal İstanbul projesinin ihalesinin yılın son çeyreğinde yapılacağını ve ihalede ibrenin Kalyon'un Çinli şirket ile oluşturacağı konsorsiyuma kaydığını söyledi.

Kanal İstanbul’da ‘Çinli şirket’ iddiası

AKP iktidarının bilim insanlarının ve kamuoyunun tüm uyarılarına rağmen yapmakta ısrar ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihalenin tarihini açıklayarak Çinli firmanın katılacağı konsorsiyumun ön plana çıktığını dile getirdi.

Ataman, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Gary Lineker'in futbol ile ilgili bir sözü vardı. ‘Futbol, 22 kişi ile 90 dakika oynanan sonunda Almanların kazandığı bir oyundur' diye. Mega projeler için de ben diyorum ki ‘Kanal İstanbul çılgın diye adlandırılan sonunda yine tanıdık müteahhitlerin aldığı inşaat işleridir. Kanal İstanbul'da ibre yine Çin'e kaydı. Kalyon İnşaat ile Çinli CCC (China Communications Construction Company) ihale için konsorsiyum oluşturacak. İhale yılın son çeyreğinde..”

Ataman, bir başka paylaşımında hükümetin içerdeki ekonomik sıkışıklığı yine inşaat ile aşma peşinde olduğunu da belirterek, “Her şey dönüyor dolaşıyor inşaata geliyor. Ata sporumuz inşaat oldu” dedi.