Kanal İstanbul için ‘bilimsel’ çalışma yaptığı öne sürülen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı’nın AKP’den iki kez aday aday olduğu ortaya çıktı

Kanal İstanbul için ‘bilimsel çalışma’ yapan ÇKÜ Rektörü AKP adayı çıktı

HABER MERKEZİ

Kanal İstanbul projesi için bilimsel çalışma yapan 7 üniversiteden Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın iki kez AKP’den aday olmak için görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Prof. Dr. Hasan Ayrancı, bugün DHA’ya Kanal İstanbul projesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ayrancı, projede depremsellik riskine karşın tedbirlerin alındığını, tsunami tehlikesinin dalga simülasyonlarıyla elendiğini, su kaybının Melen projesi çerçevesinde katlarca fazlasıyla sağlanabileceğini öne sürdü. Ayrancı, "Avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte değerlendirildiğinde büyük bir proje olduğunu görmek mümkün" dedi.

AKP İLE HAYLİ SIKI İLİŞKİLER

Projeye dair övgüleri ardı arkasına sıralayan Rektör Ayrancı’nın AKP ile ilişkileri ise oldukça dikkat çekici yakınlıkta.

Hasan Ayrancı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olduğu dönemlerde önce 2014 yerel seçimleri için, ardından da 2015 genel seçimleri için iki kez görevinden istifa etti, ancak partisinin Genel Merkezi tarafından aday yapılmaya layık görülmedi. İki kez görevine geri dönen Ayrancı, 2017 yılında ise Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Ayrancı’nın kişisel web sitesinde de dikkat çekici ayrıntılarla dolu. Sitede Ayrancı’nın AKP ilçe örgütlerine defalarca yaptığı ziyaretlerin haberleri mevcut. Ancak Ayrancı Meclis’teki diğer partileri şimdiye kadar bir kez bile ziyaret etmemiş. Ayrancı’nın, söz konusu ziyaretlerdeki fotoğraflarının birinde ceketinin yakasına AKP rozeti taktığı da görülüyor.

Ayrancı’nın sitesinde “Neden Ak Parti” başlıklı bir yazı da mevcut. Yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Yeni Türkiye vizyonuna sahip tek parti AK Parti’dir. Kuruluşundan bu yana milletimize büyük hizmetler etmiş AK Parti’de muhafazakârlık, statükonun direnişi değil geçmişin gelecekle buluşmasıdır.”