Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi, koronavirüs sürecinde sunduğu ‘Halk için Ekonomik Tedbir Paketi’nin maddi kaynaklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, Kanal İstanbul projesine ayrılan tüm kaynakların virüs ile mücadele sürecine aktarılması gerektiği ifade edildi

'Kanal İstanbul kaynaklarını halka aktarın'

BİRGÜN İZMİR

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi, koronavirüs sürecinde sunduğu Halk için Ekonomik Tedbir Paketi’nin maddi kaynaklarını açıkladı. TükoDer İzmir Şubesi, Kanal İstanbul projesine ayrılan tüm kaynakların virüs ile mücadele sürecine aktarılması gerektiğini söyledi. Böyle zorlu bir dönemde doğa katliamı yapacak bu projenin ihalesinin yapılmasının da kabul edilemez olduğunu aktardı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamanın bir bölümü şu şekilde:

“Virüsün halkın ekonomisine etki etmesi sonuçları itibariyle son derece kritik bir konu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı’nın patronlara yönelik ekonomik tedbir paketi açıklamasından sonra Tüketiciyi Koruma Derneği olarak Halk için Ekonomik Tedbir Paketini sunmuştuk.Şimdi de halk için açıklanacak paket için bulduğumuz parasal kaynakları açıklayacağız.

Bildiğiniz üzere, bugün itibariyle 3269 Hasta ve toplam 75 ölü varken, virüs katlanarak sonuçları büyük boyutlara doğru ilerliyorken, geçtiğimiz gün bizim de Dernek olarak dava açtığımız Kanal İstanbul projesi konusundaki ilk ihalenin görevlilerin ve katılanların eldiven ve maskeleriyle yapıldığını gördük. Herkes canı ile uğraşırken birileri ihale verdi, birileri de ihale aldı. Peki bu acele niye? İnsandan daha fazla paraya önem verildiğine, virüsten daha çok ihale vermenin önemli sayıldığına üzülerek şahitlik ettik. Bu kabul edilemez bir durumdur!

Hâlbuki yapılması gereken ise şudur:

Halk için Ekonomik Tedbir Paketi derhal açıklanmalı, doğayı, şehri katledecek Kanal İstanbul projesinden vazgeçilerek, burası için ayrılan tüm kaynak virüsle mücadele kapsamında kullanılıp halk için harcanmalıdır. Bu anlamda, her zaman karşı çıktığımız köprü, tünel, otoyollar ve şehir hastaneleri ile birçok alanda verilen ücret garantilerinin bu ihaleleri alan şirketlerce alınmayarak Hazinede bırakılması gerekmektedir. Yani vatandaşın cebinden çıkan bu paraların Korona ile mücadele sürecine vatandaşa verilmesi gerekmektedir. Koronavirüsü için topyekûn mücadele ederken halkın ekonomik durumu ile ilgili paketin derhal açıklanması gerektiğini bir kez daha dile getirmekle, bahsettiğimiz gelirlerin de önce Hazinede kalmasının sağlanmasını devamında da Korona ile mücadele başlığı altında halka verilmesi gerektiği ortadadır. Sürekli zaman geçirilmekte olup devleti yönetenlerin acilen önlemler alması için yetkilileri son kez uyarıyoruz.”