Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için TMMOB'un hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşlar, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne vererek İstanbul’a destek oldu

Kanal İstanbul'un iptali için İzmir’den itiraz

AYCAN KARADAĞ

Bilim insanlarının İstanbul ve çevresini geri dönüşü olmayan bir yıkıma sokacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Kanal İstanbul’a tepkiler her geçen gün büyüyor. CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bugün İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Kanal İstanbul Projesi ÇED raporu ile ilgili itiraz dilekçelerini verdi. İtiraza İzmirli yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

"BU PROJE BİR RANT PROJESİ"

Konu hakkında açıklama yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Hükümetin Ulaştırma Bakanlığının İstanbul'da hayata geçirmeye çalıştığı Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna karşı itirazlarımızı sunmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarımızla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeyiz. Bu proje bir rant projesi. Proje İstanbul'u satma projesi. Sayın Cumhurbaşkanı yerli ve milli olduğundan bahsediyor. Şeker fabrikalarını sattılar. Tank Palet fabrikalarını sattılar. Şimdi de İstanbul'u satma ve İstanbul'un doğal yaşam alanlarını ranta çevirme projesini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu artık İstanbul'un meselesi olmaktan çıktı. Bu artık Türkiye'nin meselesi. Bu projeye karşı hukuk çerçevesinde demokrasi kuralları çerçevesinde örgütlü olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. İtirazlardan sonuç alamazsak İdari yargı süreci var. İdari yargıdan sonuç alamazsak Danıştay süreci var. Danıştay sürecinden sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreci var. Sonuna kadar bu rant projesinin İstanbul'u satma projesinin sonuna kadar karşısında olacağız” diye konuştu.

kanal-istanbul-un-iptali-icin-izmir-den-itiraz-668513-1.

kanal-istanbul-un-iptali-icin-izmir-den-itiraz-668514-1.