Fenerbahçe, evinde ağırladığı Gaziantepspor’u 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip bu sonuçla şampiyonluk şansını son 3 haftaya taşırken, rakibi Beşiktaş’a ‘Pes etmedim’ mesajını verdi

Şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe, düşme korkusu yaşamaya başlayan ve hafta içi Mutlu Topçu ile yollarını ayıran Gaziantepspor’u konuk etti. Ev sahibi son 3 resmi maçta 11 gol atan dizilişle ve kadroyla sahaya çıkıyordu.

Beklenenin aksine maç temposuz ve pozisyonsuz başladı. Fenerbahçe topa hakim olan taraftı ancak 27. dakikada Alper’in sol çaprazdan yaptığı vuruşa kadar Karcemarskas’ı zorlayamadı. Alper’in vuruşunu kornere çelen Litvanyalı, kullanılan köşe atışında da Van Persie’ye gol izni vermedi. Ribaundu alan Hollandalı’nın ligin en çok kurtarış yapan kalecisini çaresiz bırakan ortasında Kjear kafa vuruşuyla hem skoru hem de oyunun gidişini değiştiriyordu. Golden önce ve sonra iki zorunlu değişiklik yapan Gaziantep, yenik duruma düştükten sonra oyun kontrolünü rakibine kaptırdı. 32’de Alper ve 37’de Kjear’in vuruşlarında futbol tanrıları Antep’in tarafındaydı. 39’da Nani, Alper’in indirdiği topa ceza yayı üzerinden klasına yakışmayan bir vuruş yaptı.

İkinci yarının hemen başında Alper’in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Van Persie, altıpasın sol tarafında soğuk kanlı bir hareketle Karcemarskas’ı etkisiz hale getirerek topu filelere yolluyordu. İkinci yarıda oyun tamamen Gaziantep’in yarı sahasında oynanıyordu. Öyle ki Gaziantep henüz 60. dakikada Doğanay’ın yerine Chibuike’yi alarak son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyordu. Değişikliğin etkisi bir kaç dakika sürdü. Oyunu yine rakip sahaya taşıyan Fenerbahçe Bruno Alves ile 2 kere gole yaklaşıyordu. Sarı Lacivertli formayla 100. resmi maçına çıkan Portekizli 65’de kullandığı serbest atışta direğe, 72’de ise yaptığı kafa vuruşunda kaleciye takılıyordu. Vitor Pereira oynanan oyundan memnun olduğu için 75. dakikaya kadar değişiklik yapmadı. 81’de gecenin yıldızı Van Persie’nin Karcemarskas’ı çaresiz bırakma dersinin üçüncüsünü veriyordu. Kariyerinin 500. lig maçına çıkan Hollandalı yıldız penaltı noktası üzerinden sağ direk dibine yaptığı kafa vuruşuyla başarılı kaleciyi mağlup ediyor ve maçın skorunu ilan ediyordu.

Ligin son 4 haftasına liderin sadece 3 puan gerisinde ve ikili averaj üstünlüğüyle giren, üstelik oyun olarak da istenilen seviyelere gelmiş bir Fenerbahçe sahasında oynuyor ve tribünlerde boşluklar var. 83. dakikada oyuna giren Diego yuhalanıyor. Fenerbahçe taraftarından alışkın olmadığımız davranışlar...

kanarya-dan-gozdagi-133295-1.