Fenerbahçe yeni sezonun ilk maçında Monaco’yu Emmanuel Emenike’nin attığı gollerle 2-1 devirdi ve Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir galibiyet elde etti

Kanarya’dan iyi start

Geçen sezonu ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme eşleşmesinin ilk ayağında Fransız temsilcisi Monaco’yu konuk etti. Yeni sezonun ilk resmi maçına Van Persie, Volkan Demirel, Volkan Şen, Alper Potuk, Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı gibi oyuncularından yoksun çıkan ev sahibinde teknik direktör Vitor Pereira, sakatlıktan yeni çıkan Fabiano’yu yanına oturturken kaleyi de Ertuğrul’a teslim etmişti. Geçici vazifelerini tamamlayıp Kadıköy’e geri dönen oyunculardan Emenike ve Salih ilk 11’de maça başlarken Stoch ise yedek kulübesindeydi. Yeni transferler Van Der Wiel, Neustadter ve Skrtel sarı lacivertli formayla ilk resmi maçlarına çıkıyorlardı. Bir diğer yeni transfer Aatif Chahechouhe da 71. dakikada maçın yıldızı Emenike’nin yerine oyuna girerek çubuklu formayla ilk kez arz-ı endam ediyordu.


Maçı cezası sebebiyle tribünden izleyen Pereira’nın yeni sezonda takımını 3-5-2 dizilişiyle sahaya süreceği biliniyordu ancak takımın EURO 2016’da yeniden moda olan dizilişi sahaya nasıl yansıtacağı henüz bilinmiyordu. Fenerbahçe ilk yarım saatteki oyunuyla taraftarlarına umut verdi. Maçın başlarında Monaco’nun eski Galatasaraylı kalecisi De Sanctis’in sakatlanarak yerini genç kaleci Badiashile’ye bırakmasıyla konuk ekip de Fenerbahçe gibi üçüncü kalecisiyle maça devam etmek zorunda kaldı. Başlama düdüğüyle Emenike’nin ilk golü arasındaki 39 dakikada stoperlerinin son hamlelerdeki başarısı sayesinde rakibine pozisyon vermeyen Fenerbahçe, rakip kalede de önemli fırsatlar yakaladı. 1-0 da öne geçtikten sonra koltuğuna yaslanıp rahat bir nefes alan tüm Fenerbahçelilerin rahatını Monaco’nun yıldız oyuncusu Radamel Falcao kaçırıyordu.

Fizik olarak zaten sezona hazır olmayan Fenerbahçe yediği golün de etkisiyle ikinci yarıya keyifsiz başladı. 61. Dakikada Salih Uçan’ın sağ kanada gönderdiği pası kontrol eden Van Der Wiel’in yaptığı ortaya hareketlenen Emenike’nin volesi ev sahibini bir kez daha öne geçiriyordu. Takımlarının üçüncü kalecileri olan ve belki de sezonun geri kalanında bir daha kaleye geçme fırsatı bulamayacaklarını bilen Badiashile ve Ertuğrul 74’te Diar’ın, 81’de Ozan Tufan’ın şutlarında gole izin vermediler. Maçın geri kalanında başka gol olmayınca Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak gelecek haftaki rövanş maçı için Avantaj elde ederken çift maçlı eliminasyon formatının en avantajlı mağlubiyetini alan Monaco da umutlarını koruyordu.